Vesić: Za četiri godine u Barajevu urađeno 70 km vodovoda!

Vesić je precizirao da je Grad izdvojio oko 72 miliona dinara

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Arnajevo u Barajevu, i rekao da je u poslednje četiri godine na teritoriji te opštine urađeno skoro 70 kilometara vodovodne mreže.

Vesić je precizirao da je Grad izdvojio oko 72 miliona dinara, za 20,3 kilometra vodovodne mreže u Arnajevu i za oko 13,3 kilometra u Rožancima.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo!

"Osim ovih 33 kilometra, rađeno je još i u Lisoviću i Beljini. U poslednje četiri godine na teritoriji Barajeva urađeno je i do 70 kilometara vodovodne mreže", rekao je Vesić novinarima.

On je dodao i da će selo Manić dobiti rezervoar, što je sada u fazi projektovanja.

"Kada bude i to završeno, moći ćemo da kažemo da sva naseljena mesta u Barajevu imaju vodu, što je velika stvar i na šta sam ponosan", rekao je Vesić, ali i dodao da mu je žao što u 21. veku slavimo što je neko dobio vodu.

Vesić je objasnio da će nakon završenih radova na lokaciji koju je danas obišao, oko 500 domaćinstava biti priključeno u prvom mahu na magistralni cevovod, dok će se u međuvremenu projektovati izgradnja rezervora Vrapčevo brdo.

On je najavio da je u fazi projektovanja i rezervoar Dubrava, koji se nalazi u Lisoviću, a važan je jer će se "visinski" pokriti određeni delovi tog sela, kao i zbog toga što će ga koristiti i delovi opštine Sopot, odnosno domaćinstva koja se nalaze na granici dve opštine.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo!

Kada se u Arapovcu bude završio rezervoar, pokriće se sedam naseljenih mesta sa teritorije Lazarevca, čime će se pokazati da ni oni nisu zaboravljeni, dodao je Vesić.

"Radi se korak po korak, radovi imaju svoj tok i dinamiku. Može da se vidi da su ulaganja u prigradskim opštinama velika, čime pokazujemo da smo promenili politiku grada", rekao je Vesić.

On je naveo da se četiri puta više sredstava izdvaja za prigradske opštine, nego u periodu od 2008. god do 2013. godine.

"Svi stanovnici Beograda tretiraju se na isti način i imaju ista prava. Kada uradimo vodovod na redu je kanalizacaija. Svi građani u Beogradu moraju da imaju put, vodu kanalizaciju i javni prevoz", naglasio je Vesić.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo!

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je izrazio je zadovoljstvo što u se ovoj opštini ispunjavaju prethodno data obećanja.

"Uskoro krećemo sa gasifikacijom Barajeva, što je dokaz da se na našoj opštini stalno gradi i da će tako biti i ubuduće", rekao je Aadamović.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahavalio je Gradu na veoma dobroj saradnji.

"Završetkom vodovoda koji stiže sa teritorije Barajeva, rešavamo severoistočni deo naše opštine i pet sela tog područja će dobiti vodu", rekao je Sinđelić.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi