Parking belvil
Alo!

Događaju je prisustvovao direktor JКP „Parking servis” Andrija Čupković.

Vesić je rekao da je izgradnjom novog parkirališta umnogome rešen problem parkinga za sve građane koji žive u ovom delu grada.

– Posle pet meseci radova, nekoliko dana pre roka koji bi istekao 1. juna, završen je posao na izgradnji velikog parkinga u naselju Belvil. Parking može da primi 426 vozila, od čega je 21 mesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, kako zakon i propisuje. Sadašnja situacija u potpunosti je drugačija u odnosu na onu od pre godinu dana. Na zahtev građana uvedena je parking-zona i na taj način svi koji ovde žive mogu bez problema da pronađu mesto za parkiranje. Osim toga, izgradnjom ovog parkirališta obezbedili smo parking i za ljude koji rade u ovom delu Beograda – rekao je Vesić.

On je istakao da je uvedena i posebna pogodnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi i vrtić, pa će roditelji koji dovoze decu u vrtić imati pravo da koriste parking 15 minuta bez nadoknade.

Zahvalio je gradskim odbornicima koji su zajedno sa građanima i predsednicima skupština stanara inicirali izgradnju parkinga i uređenje ovog platoa.

– Osim toga, zahvalnost dugujemo i građanima koji su pokazali veliko strpljenje. Mislim da smo još jednom pokazali da zajedičkim radom možemo da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života građana. Кada je u pitanju navođenje vozila do novog parkirališta, u svim okolnim ulicama postoje interaktivne table koje, između ostalog, pokazuju i broj slobodnih mesta u svakom trenutku. Ovo će biti prvo parkiralište u Beogradu na kojem neće biti zaposlenih, s obzirom na to da je sve automatizovano. Postoje kamere za prepoznavanje registarskih tablica, kao i mogućnost direktnog kontakta sa gradskim operativnim centrom. Može da se kaže da je Beograd danas dobio moderno parkiralište – zaključio je Vesić.