Goran Vesić
Skupština grada
Goran Vesić

Skupština grada

Goran Vesić, Foto: Skupština grada

 

"Na terenu je oko 112 vozila "Beograd puta", 90 velikih kamiona i 32 mala, oko 370 manjih mašina, od čega je 112 na pomoći "Beograd putu" od strane drugih preduzeća, oko 1.800 radnika komunalnih preduzeća čisti ulice", rekao je Vesić, ističući da 270 radnika "Beograd puta" radi već 24 sata.

Pročitajte još:

Zamenik gradonačelnika je naveo da se saobraćaj u prestonici Srbije otežano odvija od 16 sati jer, kako je rekao, pada oko dva centimetara 

snega na sat, a i u to vreme je saobraćajni "špic" u gradu, uz to je i kraj radne nedelje.

"Dok traje špic, a očekuje da se završi oko 20 časova, naši kamioni ne mogu da rade u punom kapacitetu jer se nalaze u kolonama", rekao je Vesić.

Čišćenje snega

Grad Beograd

Čišćenje snega, Foto: Grad Beograd

"Dok traje špic, a očekuje da se završi oko 20 časova, naši kamioni ne mogu da rade u punom kapacitetu jer se nalaze u kolonama", rekao je Vesić.

Preporučujemo i ovo:

On je dodao da je u toku rešavanje u problema u Maksima Gorkog, gde se jedan trolejbus pokvario zbog problema na elektromreži.

"Tako da sve situacije rešavamo u hodu", rekao je Vesić.

On je dodao da će sneg padati noćas do dva časa po dva centimetra po satu, a potom se očekuju padavine od po jedan centimetar po satu.

"Očekujem da čim prođe ovaj špic, koji petkom uvek veći nego drugim danima, da ćemo moći da normalno da čistimo ulice jer neće biti saobraćajnih gužvi koje će sprečavati naše kamione da to rade u punom kapacitetu. Do ponoći će sve ulice prvog prioriteta biti očišćene i čistićemo ih redovno, dok traju padavine, a onda ćemo preći na drugi prioritet", rekao je Vesić.

Komentarišući rad beogradskih elektrana i vodovoda, Vesić je rekao da nije bilo većih problema kada je u pitanju snadbevanje vodom, električnom i toplotnom enerijom.

"Potpuno normalno funkcioniše svih 38 postrojenja iz kojih se snadbevaju građani toplotnom energijom. To je 14 toplana i 24 blokovska postrojenja", rekoa je Vesić.

On je dodao da su 24 ekipe toplana na terenu i da u svakom trenutku mogu da reaguju na eventualni problem.

Vesić je rekao i da normalno funkcionišu vodovod i kanalizacija.

"Ima nekih manjih problema, 20 ekipa vodovoda i kanalizacije su na terenu. Elektromreža je takođe u redu, njihove ekipe na terenu, ali nema potrebe za većim intervencijama. Tako da komunalni sistem funkcioniše onako kako može da funkcioniše u slučajevima kada je elmentarna nepogoda", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika istakao je da je širom prestonici na snazi narandžasti meteoalarm, a u pojedinim delovima i crveni meteoalarm.

Komentari (1)

zimaaaa

25.01.2019 20:08

bravoooo