Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Pročitajte još:

 

"Mi smo 2014. godine identifikovali 296 škola na teritoriji grada Beograda u kojima je trebalo nešto uraditi kako bi se poboljšala bezbednost dece u saobraćaju, kada dolaze i odlaze iz škole", rekao je Vesić.

Sa ponosom je istakao da je do sada, postavljanjem ležećeg policajca, pešačkog prelaza i slično, saobraćajno uređeno 167 škola, među kojima je i škola "Kralj Petar II Karađorđević".

Naglasio je da će se sa time nastaviti i u narednom periodu kako bi svih 296 škola bilo potpuno saobraćajno uređeno i deca bezbedna.

Naveo je da su edukativne predstave, kao što je današnja u školi "Kralj Petar II Karađorđević", važne kako bi deca znala kako treba da se ponašaju u saobraćaju i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da vode računa o svom ponašanju, a posebno o najmlađima.

Preporučujemo i ovo:

 

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da je važno da se edukacijom sva deca, a pogotovo prvaci, upozore kako treba da se ponašaju u saobraćaju kako bi se održala bezbednost na visokom nivou.

"To je nama, gradskoj opštini Vračar, a uopšte i Gradu Beogradu u prvom planu", dodao je Nedeljković.

Leontina Vukomanović

Grad Beograd

Leontina Vukomanović, Foto: Grad Beograd

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je rekao da je ponosan na podatak da tokom prošle godine nijedno dete nije poginulo na ulicama Beograda.

"Realizacija ovakvih projekata predstavlja dobru osnovu da deca budu bezbedna i da imamo podatke kojima možemo da se ponosimo", rekao je on i dodao da je u zonu škole "Kralj Petar II Karađorđević" uloženo oko milion i po dinara.

Cilj manifestacije "Bezbednost dece u saobraćaju" je promovisanje projekta "Zona škole" koji se realizuje od 2014. godine i koji je usmeren na unapređenje bezbednosti saobraćaja, a naročito na unapređenje bezbednosti dece.

 

Edukativnom predstavom ujedno je završen je prvi deo 12. ciklusa akcije "Ðaci vas mole, usporite pored škole".

Nakon predstave, prvaci su od "Parking servisa" dobili na poklon bojanke "Oboj Beograd" i komplete bojica, a od Agencije za bezbednost saobraćaja i Sekretarijata za saobraćaj rančeve i kalendare sa porukama kako da se bezbedno kreću u saobraćaju.