Goran Vesić
Alo!/ Nenad Vujanović
Goran Vesić

Alo!/ Nenad Vujanović

Goran Vesić, Foto: Alo!/ Nenad Vujanović

-Svaku sugestiju od sugrađana pročitam i trudimo se da odgovorimo na svaki predlog. Neke probleme odmah rešimo, neke prosledimo nadležnim, ali sve nastojimo da rešimo... Zato sam pokrenuo i ovu lajv diskusiju - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Dragan Nasković je rekao da napokon došao neko ko zna da radi, da je rešene puno toga poput Doma omladine, ali da treba rešiti i problem grafita. Goran Vesić se složio sa tim, rekavši da se grašiti uklone, ali da se posle četiri meseca opet pojave.

-Stoga stavljamo antigrafit fasade, da može da se ukloni grafit... Nema samo Beograd problem sa grafitima, već svi veliki gradovi. Trudimo se da rešimo problem sa grafitima - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao i da će se rešiti problem niz saobraćajnih deonica u Beogradu.

Izvesni Kristijan iz Zagreba je pitao da li on i njegov deda mogu dobiti montažnu kuću kakve su donirane iz Srbije, a Vesić je rekao da su montažne kuće poslate i da se javi mitropoliji koji će pronaći način da pomognu.

Zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da će se raditi autoput, domovi zdravlja, spomenika, muzeja...

Građani su zatražili i da se na Železničkoj stanici postavi velika trobojka, a Goran Vesić je konstatovao da je to dobra ideja, te da će se uraditi mnogi jarboli za postavljanje zastave, a pritom je dodao da voli da poklanja trobojke...

Vesić je podsetio kako je pre samo tri godine izgledao Savski trg, a da je sada jedan od najboljih u Evropi, da je spomenik Stefana Nemanje pravi srpski simbol...

Zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da je dobra ideja jednog građanina da se u Beogradu jedna ulica nazove Bulevar žrtava Oluje.

Goran vesić je istao da se nadležni trude da zbrinu beskućne, nespomoćne, bolesne i invalide.

Jovan je upitao šta znači figura sa leve strane Gorana Vesića u kabinetu.

-To je spomenik, a ja inače volim spomenik. Ovaj je radio poznati arhitekta, a posvećen je "Politici" i svim čitaocima tog lista - kazao ej Vesić.

Upitan da li će se izgraditi vrtić u naselju Braće Jerkovića, zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da će se izgraditi i tu, ali i još osam vrtića širom grada, podsećajući da je još toliko već ozidani, te da će stoga biti mesta za oko 3.200 dece.

-Pre 2012. čekalo je izmeđi 12.000 i 15.000 dece, a sada nema čekanja - podsetio je Vesić. Itakao je da će u Beogradu biti 24 vrtića, što se nije dogodilo nikada u istoriji Beograda.

Ivana je pitala kada će voda doći u Ritopek, a zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da će 85% Ritopeka dobiti vodu u martu, a ostatak kasnije u proleće sledeće godine. Time će se rešiti veliki problem vode u selima oko Grodske i Vrčina. Do kraja 2024. će se snadbevati gradskom vodom i u Ritopeku, i u Grodskoj, ali i u Sopotu.

Građanin Milivoje je rekao da nema dovoljno drveća u Beogradu a da se stalno priča o ozelenjavanju, a Goran Vesić se nije složio sa tim...

-Posadili smo prošle godine 187 stabala... Setite se samo Kralja Petre, pa Trga Republike, pa drvoreda na Trgu Milana Mladenovića... Da ne govorim dalje. Samo na Savskom trgu ćemo zasaditi 250 stabala - rekao je Gorav Vesć i dodao da će se zasaditi milion stabala.

Zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da svi građani mogu da sade svoja stabla i da time pokaže koliko mu je važan grad.

Goran Vesi je najavio i nabavku novih autobusa, da će se narednih dana raspisati tender za nabavski stotinak autobusa na gas.

-Oni će stići do kraja ove godine, a onda ćemo raspisati tender za nabavku za još petsto autobusa - kazao je zamenik gradonačelnika Beograda, ističući pritim da se nabavkom vozila na gas vodi računa o čistoći vazduha...

Godine 2028. počeće da radi metro, a cilj je da Beograd tada bude grad bez autobusa - rekao je Vesić.

Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiće, naša zemlja je treća zemlja u Evropi po vakcinaciji.

-Važno je da se što više našig građana vakciniše. Pomoćićemo penzionerima da se prijave za vakcinaciju, to će učiniti volonteri, a ponudiće i prevoz starijima do zdravstvenih ustanova, sve starije od 65 godina - rekao je Goran vesić.

On je istakao da će svako sam odlučiti da li će da se vakciniše ili ne, ali da će pomoći svima oko prijava i prevoza.

- Tako radi jedno odgovorno društvo - poručio je Vesić.

Upitan da li će se produžiti radno vreme ugostitelja nakon ponoći, a zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da se zalagao za sve, a da su ga napadali optužujući da se zalagao za ugostitelje...

- Ipak, uspeli smo da nađemo meru, da se radi, a da se smanjuje broj zaraženih. Ugostitelji će od 1. februara raditi do 22 sata. Ne radi se ni u evropskim gradovima, a u Beogradu se radi, jer smo našli meru između rada u čuvanja javnog zdravlja - rekao je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da će se potruditi da u narednom periodu potruditi da odgovori na sva pristigla pitanja za koja ovaj put nije ima vremena.

Goran Vesić je rekao da će nastaviti da odgovara na pitanja građana sledeće nedelje.