Vesić
Grad Beograd
Vesić

Grad Beograd

Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji primarne vodovodne mreže u Piromanu u opštini Obrenovac.

Radovi obuhvataju izgradnju vodovodne mreže u dužini oko 3. 640 metara duž državnog puta Obrenovac - Ub, od obdanista u Stublinama do kraja Brovića.

Nakon obilaska radova novinarima je rekao da je ovo primer kako zajedno rade Grad i opština, a u cilju da meštanima bude bolje.

Objasnio je i da bi opština Obrenovac mogla da izgradi 3, 6 kilometara vodovodne mreže morala je najpre da se postavi glavna cev i da je Grad za te namene opredelio milion i po evra.

Takođe je rekao da će uz pomoć Grada Beograda biti izgrađen nov bunar koji će davati 100 litara vode u sekundi.

Vesić je kazao da se nastavlja sa investicijama zahvaljući zajedničkom radu i da se nada da će tako uspeti da se reše svi problemi koji muče sugrađane.

Dodao je da nemati u 21. veku vodu ili kanalizaciju nije normalno ali da su predstavnici gradske vlasti takvu situaciju zatekli.

Ovakvim predanim radom uspećemo u tome da do 2024. godine u Obrenovcu svako domaćinstvo ima vodu, poručio je Vesić .

Rekao je da je da je do 2025. u planu realizacija 11 velikih projekata u ovoj opštini vrednih skoro tri miliona evra.

Cilj je da svi građani Beograda bez obzira u kojoj opštini žive imaju jednake uslove za život, a vodovod, kanalizacija i javni prevoz moraju da budu dostupni svima, poručio je.

Vrednost ugovora radova na izgradnji primarne vodovodne mreže u Piromanu u opštini Obrenovac je oko 38 miliona dinara bez PDV, odnosno 38, 4 sa PDV-om.