Savski trg, spomenik Stefanu Nemanji
Beoinfo
Savski trg, spomenik Stefanu Nemanji

Beoinfo

Savski trg, spomenik Stefanu Nemanji, Foto: Beoifo

Kaže i da se oseća veoma ponosno što je ovako veliki projekat urađen, jer, kako napominje, Srbija nije imala sreće da podiže mnogo spomenika svojim vladarima.

On je napomenuo i da su završeni svi radovi na Savskom trgu i da će to biti najlepši i najveći pešački trg ne samo u Beogradu, već i u Srbiji.

„Ukupno ima 32 000 kvadrata, od čega je 20 000 m2 pešačke zone, 250 novih stabala, mnogo zelenih površina i naravno na Savskom trgu je spomenik Stefanu Nemanji.

Trg je završen, a nama preostaje da u naredna dva meseca još završimo saobraćajnicu koja vodi iz Savske u Nemanjinu ulicu", rekao je Vesić.

On je ocenio mi da su rekonstrukcija Železničke stanice, Savski trg i spomenik Stefanu Nemanji pravi primer kako se Beograd menja.

„Uradili smo fasadu na zgradi bivše Železnice, brzo će krenuti rekonstrukcija tog objekta, koji će postati Muzej istorije Srbije, biće sačuvani i delovi perona kao deo istorije iza same stanice“, rekao je Vesić.

Vesić je izrazio zadovoljstvo i što je ove godine završen Hram Svetog Save, a osim podizanja spomenika Stefana Nemanje, krenula je i obnova Hilandara.

"Mislim da bi mnoge generacije uspešnije od naših bile presrećne da su mogle da učestvuju u ovako velikim i značajnim poduhvatima, jer ovo se radi jednom u celom veku“, zaključio je Vesić.

Vesić je to rekao posle promocije knjige Luke Mičete „Nemanjići - biografija" u Skupštini grada.

BONUS VIDEO: