Goran Vesić
alo.rs
Goran Vesić

alo.rs

Goran Vesić, Foto: alo.rs

Postavljanje tramvajskih šina u Karađorđevoj ulici je završeno, radovi se odvijaju po planu i automobilski i tramvajski saobraćaj će kroz tu ulicu početi da se odvija prvog septembra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“Kako smo obećali građanima, Karađorđeva ulica biće prohodna za tramvajski i automobilski saobraćaj od prvog septembra”, rekao je Vesić gostujući na Pinku i dodao da će se posle tog roka nastaviti sa preostalim radovima na uređenju trotoara i okolnog terena, kao i Savskog keja koji će biti uređen do januara 2020. godine.

“Upravo smo završili polaganje tramvajskih šina i izgradnju stubova kontaktne mreže, a u narednih deset dana polažemo kamene kocke u tramvajske baštice i završavamo izgradnju druge kolovozne trake”, rekao je Vesić.

Ovde je mladić ubio rođenog brata, natovario njegovo telo na kolica, pa uradio BOLESNU STVAR! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 20.08.2019. 15:35 Policija u Šapcu uhapsila je B.G. (1999) iz Šapca, zbog sumnje da je ubio svog dvadesetčetvorogodišnjeg brata. Šabac, Foto: Alo! * Mladić iz Šapca ubio rođenog brata * Telo natovario na kolica i iskopao raku * Policija ga zatekla tokom gnusnog čina Monstuozni zločin u Šapcu otkriven je noćas u 3.30 sati, kada je patrola policije u Ulici oslobođenja primetila mladića B.

On je dodao da će narednog vikenda, u subotu na nedelju, biti potpuno zaustavljen saobraćaj u Karađorđevoj ulici kako bi se izvelo završno asfaltiranje.

“Biće to prvi put od početka radova da će saobraćaj biti zaustavljen potpuno i zato je izabran vikend, a završno asfaltiranje znači da su radovi gotovi jer se to radi na kraju”, rekao je Vesić i objasnio da će posle završnog asfaltiranja biti urađena horizontalna signalizacija, te da će Karađorđeva biti spremna za saobraćaj.

Naveo je da je u okviru rekonstrukcije te ulice, dužine 682 metra, izgrađena nova tramvajska pruga i kontaktna mreža do okretnice kod Kalemegdana.

Kako je dodao, tramvajska pruga je neposredno iza Brankovog mosta pomerena ka reci Savi čime se dobija više prostora za pešački saobraćaj uz postojeće objekte.

“Vozila che koristiti po jednu saobrachajnu traku sa obe strane tramvajske basstice. Trasu tramvaja che koristiti i vozila za javni prevoz putnika radi ubrzanja protoka saobrachaja, uz ostvarivanje maksimalne bezbednosti svih uccesnika u saobrachaju”, pojasnio je zamenik gradonaccelnika.

Naveo je da je u zoni zgrade Kapetanije izgrađena niša za putničke autobuse odakle će se prevoziti putnici sa turističkih brodova, od pristaništa ka centru grada.

“Savski kej će biti uređen na delu od Brankovog mosta do kraja Beton hale na površini od oko jedan hektar. Biće uređene zelene parkovske površine i pešačke staze, postavljeno dečije igralište, dok će biciklistička staza duž celog poteza biti širine od 2,5 do 3,5 metra i predstavljaće deo biciklističkog koridora Dorćol-Ada Ciganlija”, rekao je Vesić.

Naveo je da će na Savskom keju biti formiran travnjak i posađena nova stabla, žbunje i ukrasno bilje, kao i urbani mobilijar, te da će za potrebe navodnjavanja i odvodnjavanja otpadnih i atmosferskih voda biti postavljeno više od 2.000 metara infrastrukturnih vodova.

Vesić je dodao da radove čija je vrednost 854,3 miliona dinara za rekonstrukciju Karađorđeve ulice i uređenje Savskog keja finansira Grad Beograd.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina