Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji saobraćajnice u radnoj zoni Surčin-Dobanovci koja je povezana sa državnim putem i obezbeđuje pristup privrednim sadržajima koji se tu nalaze.

Pročitajte još:

Reč je o izgradnji saobraćajnice Nova 2-2 sa pratećom infrastrukturom, vrednost radova je 126,5 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni do kraja maja.

Vesić je podsetio da se u neposrednoj blizini te saobraćajnice nalazi kompanija "Nelt" koja zapošljava oko 700 ljudi.

Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

"Naša obaveza je bila da obezbedimo infrastrukturu kako bi oni mogli da nastave da se šire", rekao je Vesić i dodao da ovi radovi pokazuju koliko se Surčin razvija i menja.

Kako je istakao, Surčin će biti opština koja će se najbrže razvijati i biti najbolje mesto za život u Beogradu u narednim decenijama.

Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Surčin je mesto gde se stalno otvaraju nova radna mesta, rekao je Vesić i istakao da je to suština svake politike - da se investira, da se otvaraju nova radna mesta i da ljudi mogu da žive od svog rada.

"Izgradnjom ove ulice omogućavamo da se nastavi sa investicijama u Surčin što je posebno važno", rekao je Vesić.

Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Govoreći o projektima u toj opštini naveo je priključenje na auto-put E-763, Beograd-Južni Jadran, kod Jakova izgradnjom ulivno-izlivnog kraka.

"Potpisan je ugovor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje je krenulo u izgradnju projektne dokumentacije. Kada ministarstvo bude završilo izgradnju projektne dokumentacije onda će krenuti u izgradnju kraka tako da će taj problem koji već dugo postoji biti rešen", pojasnio je Vesić.

Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Pomenuo je i izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima i dodao da se očekuje da će u narednih 20-ak dana biti izdata građevinska dozvola za te radove.

Vesić je naveo da će u maju biti završena fiskulturna sala u Bečmenu i da su u toku i radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Dobanovcima.

Najavio je da će opština Surčin dobiti i novi vrtić u Kosovskoj ulici u kome će biti oko 200 mališana i dodao da se završava projektna dokumentacija i da se očekuje da će u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender za izvođenje tih radova.

Naveo je i da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda nedavno raspisala tender za uređenje tri centralna trga - u naseljima Dobanovci, Jakovo i Boljevci.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je rekao da su česte posete zamenika gradonačelnika dokaz da se u Surčinu nešto novo radi.

Surčin je, kažem, primer kako efikasno sarađuju Republika, Grad i opština.