Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su u Pekingu potpisani važni sporazumi za razvoj srpske prestonice, među kojima je i memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" koji je, kako je istakao, korak bliže da se ispuni obećanje dato građanima - da gradnja metroa počne do kraja 2020. godine.

U PEKINGU I O METROU, INDUSTRIJSKOM PARKU I PROJEKTU " PAMETNI GRAD" Vesić: U Kini potpisani sporazumi su izuzetno važni za Beograd

"U poslednjih nekoliko godina smo doživljavali medijsku harangu i torturu jer smo bili hrabri i rekli da ćemo početi da gradimo metro 2020. godine i to su nas napadali oni koji su obećavali metro i 2002., i 2003., i 2008...i ništa nisu uradili da se metro izgradi", rekao je Vesić novinarima u Beogradu.

VESIĆ: Kriminalac Bastać svoje zaposlene u opštini plaća izbegavajući zakon!

Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" potpisan je sa kineskom kompanijom "Pauer Čajna".

 

"Hvala našim kineskim prijateljima, jer da nije Kine, Srbija bi se mnogo sporije razvijala. Zahvaljući odličnim odnosima koje imaju Srbija i Kina, odnosno naš predsednik Aleksandar Vučić sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, mi dobijamo investicije koje nema nijedna druga evropska zemlja i na tome smo im posebno zahvalni", istakao je Vesić.

HAOS NA TRGU REPUBLIKE Đilasovci ponovo pravili nerede u centru grada, građani im viču kako vas nije SRAMOTA! (VIDEO)

On je pozdravio što je u sredu u Pekingu potpisan i memorandum o razumevanju za razvoj projekta "Pametni gradovi", kao i u ugovor o izgradnji naučno-industrijskog parka u Borči.

"Ta izgradnja počinje već ove godine. Grad Beograd će izdati sve građevinske dozvole koje su neophodne", rekao je Vesić i istakao da će u tom parku raditi 10.000 ljudi, što će omogućiti da se nezaposlenost u Beogradu dodatno smanji.