Goran Vesić
Alo!/Marko Metlaš
Goran Vesić

Alo!/Marko Metlaš

Goran Vesić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je danas kao "čist fašizam" to što su juče Boško Obradović i još nekoliko opozicionih poslanika “dočekali” ispred Narodne skupštine premijerku Anu Brnabić i ministre Vlade Srbije, koji su došli da odgovaraju na pitanja poslanika.

"To što oni rade je fašizam. Prvo su pokušali da blokiraju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa se pokazalo da se predsednik njih ne plaši, a i da njih nema tako puno kao što su očekivali. Onda su najavili da će blokirati i mene ispred Skupštine grada, a u međuvremenu su se setili članova Vlade i pokušali da blokiraju i njih”, rekao je Vesić gostujući na Pinku i ocenio:

Pročitajte još:

 

“To je čist fašizam. Njihova politika je nasilje, njihove metode su fašističke, a ono što nude građanima to je krv. To su vam tri stuba njihove politike”.

Obradović je dobacivao ministrima, sa nekima je ušao i u verbalni sukob, ali nije došlo do incidenata.

Vesić se osvrnuo i na predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća koji je dolazio u zgradu u kojoj živi i naveo da je protiv njega podneo krivičnu prijavu.

“Ja mislim da će on brzo odgovarati pred nadležnim organima za ono što radi jer Bastać je najgori predsednik opštine u Beogradu i čovek koji skoro ništa ne radi u skladu sa zakonom”, rekao je Vesić.

Između ostalog, naveo je da sportski centar “Milan Gale Muškatirović”, koji je vlasništvo opštine Stari grad, u ovom trenutku ima više od 90 miliona dinara duga za struju, vodu, grejanje i da je pitanje da li će uopšte ovog leta moći da radi.

Pročitajte i ovo:

 

“Mislim da je taj čovek odavno zaslužio da se njime bavi zakon jer to je zaista jedan prevarant”, ocenio je Vesić. Naveo je da je način na koji lideri Saveza za Srbiju žele da dođu na vlast nešto što je veoma opasno za razvoj naše zemlje i direktan napad na strane investitore.

“Ovo što Ðilas radi je direktan napad na strane investitore i pokušaj da se strani investitori oteraju iz zemlje, a to znači da se ukinu radna mesta”, rekao je Vesić.

Naveo je da su protest "Jedan od pet miliona" zakazali 13. aprila u Beogradu na dan kada je, podsetio je Vesić, Adolf Hitler 13. aprila 1941. godine okupirao Beograd.

“Šta bi drugo fašista Boško Obradović slavio nego dan kada je Hitler zauzeo Beograd. To vam jasno govori o tome kakvi su njihovi planovi. Zamislite da u jednoj zemlji koja je toliko iskrvarila protiv fašizma imamo situaciju da danas, u 2019. godini, fašista Boško Obradović zakazuje protest na dan kada je Hitler zauzeo Beograd i slavi taj dan”, dodao je Vesić.