Goran Vesić
Alo.rs
Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

"Polazeći od sebe, Ðilas misli da je cilj svakoga ko se nađe na čelu prestonice da pokrade Beograd. Za razliku od Ðilasa, mi Beograd gradimo i nastavićemo da ga gradimo i uređujemo", istakao je Vesić u saopštenju.

Ðilas, koji je sada lider Stranke slobode i pravde, na današnjoj konferenciji ponovio je optužbe na račun gradskih vlasti zbog ugovora koji su potpisale sa francuskom kompanijom "Suez" za deponiju Vinča, tvrdeći da je reč o "pljački veka".

PROČITAJ JOŠ:

Ðilas je rekao da je Grad Beograd potpisao ugovor za izgradnju spalionice koji će u narednih 30 godina sve građane ukupno koštati milijardu i 148 miliona evra, dodajući da je u vreme dok je on bio gradonačelnik napravljen projekat koji bi koštao 179 miliona evra.

Vesić na to ponavlja da je ceo proces u vezi za javno-privatnim partnerstvom za rešenje deponije Vinča počeo 2007. godine kada je Ðilas bio ministar u vladi Vojislava Koštunice i kada je glasao da počne taj proces.

Naveo je da je Ðilas, kao gradonačelnik Beograda, 2011. godine predložio da se napravi javno-privatno partnerstvo za deponiju Vinca i da je po njegovom predlogu svaka porodica trebalo da plaća taksu od 127 evra godišnje.

Rada Trajković Dragan Đilas

printscreen

Rada Trajković Dragan Đilas, Foto: printscreen

"Za 30 godina svaku porodicu je hteo da zaduži u Beogradu za 3.800 evra", naveo je Vesić.

On je rekao i da je Ðilas planirao da uzme kredit od 179 miliona evra, sa kamatama od verovatno pet, šest ili sedam odsto, a da onda građani plaćaju 127 evra godišnje i da tako vraća kredit.

To, naveo je Vesić, može da se vidi iz dokumenata jer je, kako je dodao, na Ðilasov predlog Skupština grada 2011. godine tu odluku usvojila.

Vesić je istakao da aktuelna gradska vlast nije zadužila Beograd, već je pronašla partnera koji će da uloži svojih 330 miliona evra.

Povređeni na sve strane!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 29.10.2019. 15:21 - 29.10.2019. 15:32 Užas! udarna vest, alo, vest, Foto: Alo * Turska vojska napala je rusku * Za sada je šest osoba povređeno * Situacija sve gora Šest osoba je povređeno tokom granatiranja pograničnog punkta Darbasija na severozapadu sirijske provincije Haseka, dok se tamo nalazila kolona ruske vojne policije, javila je sirijska državna televizija.

"Nismo opteretili građane, jer smo smanjili cenu grejanja i cenu naknade za odvoženje smeća, tako da građani neće plaćati nijedan dinar više račune nego ranije i neće biti opterećeni plaćanjem takse koju će uvesti grad, već će druge račune plaćati manje. U tome se vidi razlika između nas i njega", rekao je Vesić.

Naveo je da je Ðilas, sve što je danas rekao, mogao da kaže kao odbornik Skupštine grada jer je gradski parlament dva puta raspravljao o javno-privatnom partnerstvu za Vinču.

"Sve o čemu Ðilas priča se svodi na krađu jer on misli da svi na vlasti treba da rade ono što je on radio - da kradu. Ali, moram da ga razočaram - otkad njega nema u Skupštini grada, nema krađe".

BONUS VIDEO: