Goran Vesić
Printscreen: RTS
Goran Vesić

Printscreen: RTS

Goran Vesić, Foto: Printscreen: RTS

- Radovi na Trgu republike obavljaju se po planu, ali ako agresivna manjina nastavi da ometa radnike, moguće je da će doći do kašnjenja za koje Grad Beograd ne može biti odgovoran - kaže Vesić.

Pročitajte još:

 

- Radovi će trajati dva i po meseca kraće, a trebalo je da budu gotovi do 15. novembra. U Direkciji za građevinsko zemljište poslednjih nekoliko dana imao sam više sastanaka sa izvođačima i projektantom i pronašli smo rešenje kako bi ti radovi mogli da se ubrzaju. „Štrabag” će na Trgu republike raditi do 23 sata svakoga dana pod reflektorima i tako ćemo radove završiti 1. septembra - istakao je on u današnjem izdanju Beogradske hronike.

 

Zamenik gradonačelnika takođe je najavio da će grad Beograd će do kraja sledeće nedelje raspisati konkurs za rekonstrukciju osam skverova.

Preporučujemo i ovo:

 

- Jedan od njih je skver na uglu Cara Nikolaja i Mileševske ulice, gde ćemo raspisati konkurs i za izradu skulpture 'Obraz uz obraz', a koja će predstavljati Milenu Dravić i Dragana Nikolića. Milena Dravić nažalost još uvek ne može da dobije skver zato što treba da prođu tri godine od smrti, dok Dragan Nikolić može, ali njih dvoje ne treba razdvajati ni u smrti, te će simbolično biti zajedno i to će biti jedan od prelepih skverova - kazao je Vesić.