Čišćenje priobalja Beograd
K. Pjević
Čišćenje priobalja Beograd

K. Pjević

Čišćenje priobalja, Foto: K. Pjević

Ekipa JKP "Gradske čistoće", počela je sa odnošenjem granja, plastične ambalaže i ostalog đubreta koje je nanela reka na potezu od Brankovog mosta ka Ušču. Prema rečima Darka Glavaša, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, ovo je tek početak uređenja obale. 

Čišćenje priobalja Beograd
Čišćenje priobalja Beograd

- Bilo je dosta naplavina i đubreta. Sve je prvo fizički očišćeno, a potom je i šmrkovima iz tri cisterne kompletan potez i opran, tako da je sada sve onako kako bi trebalo da izgleda, kako bi naši sugrađani i turisti mogli da uživaju u šetnji i sportsko-rekreativnim aktivnostima - rekao je za Alo! Glavaš. 

Nakon ovog poteza, ekipe su krenule i u savske blokove 45 i 44. Na tom potezu je stanje bilo isto kao i kod Brankovog mosta. Reka je donela dosta đubreta, granja, plastične ambaleže i raznih drugih otpadaka. Nakon čišćenja ovog velikog šetališta, plan je da se ide dalje. 

 

- U narednoj nedelji ove aktinosti će se nastaviti. Pozvali smo i volonterske organiznacije, pa ćemo raditi i deo koji je skroz do vode, od rečne mornarice do hotela Jugoslavije. Tamo ćemo i orezivanje krošnji i skisanje rastinja, kako bi taj potez bio potpuno bezbedan za pecaroše, koji najviše koriste taj deo najbliži vodi, a naravno i za ostale sugrađane - rekao je Glavaš.