Filip Ivanović
Alo / Masanori Jošida
Filip Ivanović

Alo / Masanori Jošida

Filip Ivanović sa ocem Ivanom, Foto: Alo / Masanori Jošida

Filip je rođen kao zdravo dete. Rastao je i razvijao se bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno. Sve se promenilo krajem aprila ove godine, kada su se pojavili prvi znaci opake bolesti. Roditelji su primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami i odmah odveli sina kod lekara u Smederevu.

- Upućeni smo u Beograd, u Tiršovu, a potom je u Institutu za majku i dete urađena biopsija. Utvrđeno je da boluje od sinovijalnog sarkoma mekog tkiva i odmah je počeo da prima terapiju - kaže otac Ivan Ivanović, koji je zajedno s Filipom bio gost redakcije „Alo!“.

BUDŽET BEOGRADA ZA 2020. GODINU! Vesić: Iznosiće 143 milijarde dinara, Gradsko veće ga je uputilo Skupštini grada na usvajanje

Posle četiri ciklusa hemoterapije zabeležen je minimalan pomak. Lekari su predlagali amputaciju ruke.

- Terapija nije delovala na tumor, pa smo potražili pomoć lekara u inostranstvu. Čuli smo za profesora Tomasa Vogla iz Frankfurta, koji praktikuje novu metodu lečenja takve vrste bolesti - hemoembolizaciju. Poslali smo mu dokumentaciju i pristao je da nas primi - objašnjava naš sagovornik.

Četiri terapije u Nemačkoj plaćene su sredstvima iz budžetskog fonda za lečenje u inostranstvu, a mališan krajem novembra ponovo kreće na put kako bi prošao još jedan ciklus.

Filip odlično reaguje na terapiju, posle koje bi trebalo da bude operisan. Njegovi roditelji kontaktirali su sa klinikom u Majnhajmu, gde postoji specijalizovano odeljenje za tumore mekog tkiva. Tamo im je rečeno da hirurška intervencija košta 100.000 evra. Pošto je reč o ogromnoj svoti, pokrenuli su humanitarnu akciju.

Ukoliko ste u mogućnosti, pomozite!

Pošaljite SMS sa tekstom 699 na 3030.

Uplata na dinarski račun: 160-552142-22

Uplata na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ili na dinarski račun majke Jelene Ivanović:

340-32439036-12

Na pomoć nisu dugo čekali. U akciju su se uključili prijatelji, privatnici, javna preduzeća, škole, kafići, obični građani. Organizovani su koncerti, predstave, prodaja slika, fudbalski turniri. Postavljene su i kutije za skupljanje pomoći širom Smedereva.

- Imali smo pomoć Grada Smedereva i gradonačelnice Jasne Avramović, koji su uplatili deo sredstava. Moram istaći i podršku Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, koji je donirao novac od prodaje svoje knjige i na čiju se inicijativu uključio veliki broj ljudi. Nema tih reči kojima bismo mogli da mu se zahvalimo - kaže sa suzama u očima Ivan Ivanović.

- Filip se trenutno dobro oseća. Druži se sa prijateljima, živnuo je i sprema se za novi odlazak u Frankfurt. Ovakva stvar potpuno promeni život. Ali odlučiš da se ne pomiriš s tim, već da se boriš - ohrabruje i sebe i sina Ivan Ivanović.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

 GORAN VESIĆ: Nećemo stati, skupićemo novac!

Na promociji „Knjige o Beogradu“ Gorana Vesića prodata su 202 primerka i prikupljeno je 202.000 dinara za lečenje mališana.

- Na račun Filipa Ivanovića uplaćeno je 140.000 dinara, a ja sam lično od svoje plate uplatio još 62.000 dinara. Toliko je bilo u koverti koju su huligani oteli od devojke koja je prodavala knjige u metežu nastalom kada su pokušali da me linčuju posle promocije - rekao je zamenik gradonačelnika.

Da podsetimo, pristalice opozicije organizovale su protest ispred Galerije „Progres“, gde je održana promocija i prodaja knjige. Uoči nemilog događaja, Filipov otac uputio je javni apel.

- Zamolio sam predstavnike opozicije da ne prekidaju akciju jer je namenjena lečenju deteta i da ne mešaju politiku u to - kaže naš sagovornik.

Održana svečana dodela nagrade Beogradski pobednik 2019! Ovo su dobitnici!

Nakon prikupljanja sredstava od prodaje knjige, akcija nije okončana. Na Vesićevu inicijativu, više preduzeća uplatilo je za lečenje hrabrog dečaka ukupno 1.298.000 dinara, a nedavno je grupa odbornika koja čini većinu u Skupštini grada Beograda kupila po primerak njegove knjige i tako je prikupljeno još 72.000 dinara.

U ovom trenutku sakupljeno je 90.000 evra i nedostaje još 10.000. Na sreću, zamenik gradonačelnika rešen je da Filipu pomogne da dođe do cilja.

- Nećemo stati, skupićemo novac! - rekao je Vesić za „Alo!“.

Bonus video:Vučić o tome ko ruši srpske oružare