Poplava, kiša, nevreme
Tanjug/Saša Petrović

 

Poplava, kiša, nevreme

Tanjug/Saša Petrović

Poplava, kiša, nevreme, Foto: Tanjug/Saša Petrović

Kiša koja se u nedelju popodne sručila na Beograd izazvala je pravu katastrofu naročito na Novom Beogradu i delu auto-puta. U Bulevaru Zorana Đinđića voda je dostigla 1, 5 metara. 

 

Tablice u Borči

facebook.com/Luka Cole Martinovi

Poplavljeno je na stotine automobila, garaža, podruma, brojni ugostiteljski i uslužni objekti, a ozbiljno su ugroženi i mnogi stanovi u prizemlju. Haotična je situacija i na delu auto-puta koji je u potpunom prekidu. Bujica je zaustavila nepreglednu kolonu automobila, autobusa...

Tokom večeri, RHMZ je poslao nova upozorenja

- U toku večeri u severnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti intenzivniji u Banatu, Pomoravlјu i na istoku zemlјe. Očekuju se i vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše, kratkotrajan grad i olujni vetar - upozorava RHMZ.

Ledine, bujica

Alo.rs

 

Nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih plјuskova sa grmlјavinama, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka, 25. juna. Takođe, upozoravaju na bujične vodotokove slivova Jadra, Lјuboviđe, Skrapeža, Kolubare sa pritokama, Jasenice i Kubršnice, kao i na bujičnim vodotocima na širem području Beograda tokom 23/24. juna kada su, ocenjuju, moguća lokalna izlivanja.

Sredinom sedmice očekuje se prestanak padavina i razvedravanje na zapadu zemlje, dok će se na jugu Srbije zadržati suvo i vedro vreme.

Celo prepodne tramvaji nisu išli, a prema poslednjim informacijama, neke linije su puštene.

Borba za mesto u autobusu pretvorila se u borbu za više mesto u autobusu, jer ona pored srednjih vrata mogla su samo da pruže neželjeno pranje nogu.

 

PROČITAJTE JOŠ: