VELIKE PROMENE U GRADSKOM PREVOZU Ukidaju se tri trolejbuske linije, a biće izmenjene i 4 autobuske trase!

Ove izmene važiće kada počne druga faza rekonstrukcije glavnog gradskog trga, kada će za saobraćaj biti zatvoren potez od Albanije do Narodnog pozorišta.

Trolejbus
Trolejbus, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Kod Palate Albanija biće izgrađena privremena trolejbuska okretnica, zbog početka druge faze radova na rekonstrukciji Trga Republike.

Iako je rečeno da će otvaranje ponuda pristiglih na tender za izgradnju kontaktne mreže biti 10. aprila ekipe JKP "Beograd put" već su uklonile saobraćajno ostrvo na tom potezu. Ujedno, Sekretarijat za javni prevoz odlučio je da od 1. aprila ukine trolejbuske linije 19, 28 i 41.

 

Putari su obeležili ovaj deo Terazija i iskopali zemlju gde je nekada bilo saobraćajno ostrvo koje je odvajalo kolovoz od stanice za taksiste.

Trolejbus
Trolejbus, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

"Okretnica ispred Albanije je privremenog karaktera, i biće u funkciji sve dok traju radovi, odnosno dok je za saobraćaj zatvorena Kolarčeva ulica. Deo od hotela Balkan do Kolarčeve biće zatvoren za saobraćaj i tu će se privremeno okretati autobuske linije 27 i 31," ističu u Sekretarijatu.

Trolejbuske linije 19, 28 i 41 biće ukinute, dok će linije 21, 22 i 29 saobraćati do Trga Slavija. Linija 40 će biti pojačana, autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će iz Francuske ulice saobraćati kroz terminus Trg Republike i dalje ići Bulevarom despota Stefana, Dečanskom i zatim redovnom trasom.

 

U suprotnom smeru ići će iz Dečanske, onda Bulevarom despota Stefana, ulicom Braće Jugović do Francuske i dalje redovnom trasom. Trolejbusima će kroz zonu radova na Trgu Republike biti omogućen izlaz iz garaže do sedam sati, i povratak posle 20 časova.

Ove izmene važiće kada počne druga faza rekonstrukcije glavnog gradskog trga, kada će za saobraćaj biti zatvoren potez od Albanije do Narodnog pozorišta. Kao privremena okretnica i za trolejbuse, ovaj deo bi trebalo da zaživi za nekoliko meseci, kada bi trebalo da ukinute trole budu vraćene na staru trasu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi