Pijaca
Alo!/ Dejan Briza
Pijaca

Alo!/ Dejan Briza

Pijaca, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Reč je o dvodnevnom skupu koji se po prvi put održava u srpskoj prestonici, a čiji je domaćin JKP "Gradske pijace".

PROČITAJ JOŠ:

Učesnicima konferencije su se na prijemu u Starom dvoru obratili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da vam u ime Skupštine grada Beograda poželim dobrodošlicu. Za nas je velika čast što smo domaćini ove konferencije i što će preko 150 delegata iz 30 zemalja moći da uživaju u našem gradu", rekao je Vesić.

On je naveo da je Beograd najznačajnija turistička destinacija u ovom delu Evrope.

Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

"Svake godine imamo porast turista više od deset odsto, ali ono što je takođe važno to je da je Beograd grad koji se okreće ka proizvodnji zdrave hrane", dodao je Vesić.

Rekao je da je uloga pijaca u distribuciji hrane nezamenljiva i da se na pijacama najbolje vidi kakav je grad jer na pijace dolaze svi.

PREPORUČUJEMO:

"Biće nam veliko zadovoljstvo da vam narednih dana predstavimo naš novi projekat, palilulsku pijacu koja predstavlja najmoderniju pijacu u ovom delu Evrope. To je prva pijaca koju smo rekonstruisali na taj način i tako ćemo raditi i ostale pijace. Čeka nas i proces pretvaranja naše veletržnice u nacionalnu veletržnicu što je projekat od značaja ne samo za Beograd već za celu Srbiju", rekao je Vesić.

On je učesnicima konferencije poželeo uspešan rad i da Beograd zapamte kao mesto gde su doneli važne odluke, ali i da se lepo provedu u srpskoj prestonici i da se jednog dana vrate kao turisti.

Direktor JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić je učesnicima konferencije poželeo dobrodošlicu u Beograd.

"Biće nam velika čast da u naredna dva dana podelimo iskustva i znanja sa vama kao potvrđenim stručnjacima što će biti pravi primer dobre prakse, a sve u cilju unapređenja rada i kvaliteta na našim pijacama", rekao je on.

Konferencija unije veletržnica biće održana u hotelu "Metropol ", glavna tema je "Izazovi u lancu snadbevanja svežom hranom", a sam skup će doprineti daljem razvoju naše privrede, poljoprivrede i turizma i predstavljanju Beograda i Srbije kao mesta gde se proizvodi zdrava hrana.

Na skupu će učestvovati predstavnici više od 30 zemalja širom sveta među kojima su Švedska, Italija, Španija, Holandija, Francuska, Poljska, Grčka, Kina, Indija, Argentina, Meksiko...