VESIĆ ŠOKIRAO AMERIČKOG GIGANTA Starbaks moze u Srbiju, ali samo pod JEDNIM uslovom

Skupština grada će na današnjoj sednici doneti prvu konkretnu odluku u cilju zaštite i promovisanja ćirilice, koja će se odnositi na firme.

Goran Vesić predstavio izveštaj o radu gradske uprave
Goran Vesić, Foto: Tanjug

"Pred odbornicima će se naći odluka prema kojoj će Grad Beograd svim pravnim i fizičkim licima koji su zakupci poslovnog prostora u prostorijama gde je vlasnik Grad Beograd dati dodatni popust od pet odsto ukoliko imaju istaknutu firmu na ćirilici. Na taj način želimo da pomognemo da se očuva ćirilica i da, kao Grad, damo konkretan doprinos", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Najavio je da će se u narednom periodu osmisliti i druge mere iz nadležnosti Grada Beograda, u cilju zaštite ćirilice.

Evo koliko košta studentski smeštaj tokom leta u Beogradu!

"Želimo da na ovaj način podstaknemo i druge lokalne samouprave u Srbiji, kao i druge državne institucije da se učini više na zaštiti ćirilice. Ćirilica i latinica su naša pisma, ali ćirilica je naše izvorno pismo i mislim da kao lokalna samouprava imamo obavezu da učinimo sve da promovišemo ćirlicu i da je dodatno zaštitimo", istakao je Vesić.

Beograd domaćin svetskoj ELITI!

On je naveo da, u cilju promovisanja ćirilice, ove mere treba da prate i dodatne i dodao da veruje da će i drugi organi koji nisu samo organi lokalne samouprave učinti sve da se zaštiti ćirilica.

Vesić je najavio da će Grad u narednom periodu razmišljati i o firmarinama, odnosno da kompanije koje imaju istaknute firme na ćirilici plaćaju i niže firmarine i neke druge takse.

Evo gde će biti spomenik patrijarhu Pavlu

"Ovo je nešto na šta smo posebno ponosni i verujemo da će ova odluka koju donosimo sutra biti primer za sve u Srbiji kako treba da štitimo naše pismo...niko neće zašiti naše pismo i kulturu ako to ne budemo uradili sami i zato je ova odluka koju sutra donosimo posebno važna", zaključio je zamenik gradonačelnika.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE.

Povezane vesti

 • Korisnik: sumadija
  29/06/2018 - 13:30
  Ko god je bio u Grčkoj video je da je za njih njihov jezik i pismo svetinja!
  • Сараџогла @sumadija
   03/07/2018 - 06:59
   сумадија,срби пишу званично најбољом азбуком на свету - СРПСКОМ ЋИРИЛИЦОМ! Једно слово - један глас!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi