Sve hale pune od prvog dana
Nenad Vujanović
Sve hale pune od prvog dana

Nenad Vujanović

Sve hale pune od prvog dana , Foto: Nenad Vujanović

Od klasika, preko religije, ezoterije, dečjih knjiga, pa sve do razbibrige i suvenira - u halama Beogradskog sajma svako može pronaći nešto za sebe - i to na popustu.

Pročitajte još:

 - Mi smo na ovaj sajam došli sa sjajnim naslovima, knjigama akademika i drugih cenjenih pisaca, a svi naslovi su po ceni od 100 dinara - rekao nam je Milutin Živanović iz izdavačke kuće „Srpska knjiga“. 

Izdavači sa svih strana sveta

Izdavači ove godine dolaze iz Rusije, Italije, Turske, Kine, Rumunije, Slovačke, Irana, Belorusije, Švajcarske, Alžira, Maroka, Tunisa, Albanije, kao i bivših jugoslovenskih republika. U okviru sajma biće dodeljene i nagrade za izdavača godine, izdavački poduhvat godine, dečju knjigu godine, izdavača iz dijaspore na srpskom jeziku, priznanje za doprinos u oblasti nauke, najlepšu knjigu, najlepšu dečju knjigu, kao i za mladog dizajnera.

Poseban deo čine štandovi sa religioznim knjigama. Među izlagačima je udruženje „Dobrodetelj“, koje je na ovogodišnjem sajmu predstavilo knjige s pravoslavnim poukama za najmlađe.

- Primetili smo da ima mnogo dečjih knjiga, ali malo o dobroti. Knjiga „Priče o dobroti“ i „Kada je car bio mali“ decu uče vrlinama, okreću ih pravim, tradicionalnim, hrišćanskim vrednostima - objasnio nam je Aleksandar Miljević iz udruženja „Dobrodetelj“.

Aleksandar Miljević na štandu

Nenad Vujanović

Aleksandar Miljević na štandu "Dobrodetelj", Foto: Nenad Vujanović

Posetioci su prvi dan sajma izabrali u nadi da će biti najmanja gužva, ali i zbog neizvesnosti i želje da do željenih knjiga dođu što pre. 

Za svakoga po nešto

Nenad Vujanović

Za svakoga po nešto , Foto: Nenad Vujanović

 - Kupili smo dvadesetak knjiga, među kojima su Selimović, Šekspir, ali i neke novije naslove - rekli su nam Jelena i Aleksandar, koji su se kući vratili s punim kesama znanja. 

Avanture grofa Save Vladislavića

Na ovogodišnjem sajmu gosti mogu da kupe i roman "Durbin grofa Save Vladislavića", autora Velimira Ivanovića. Knjiga govori i brojnim podvizima i avanturama Vladislavića, koji je bio desna ruka velikog ruskog cara Petra Velikog. Autor je svoje delo pisao šest godina, koristeći obimnu građu koju je pretraživao u Petrogradu, gde je glavni junak služio kao jedan od četiri savetnika ruskog cara. Knjiga se može pronaći na štandovima "Delfi" i "Knjiga komerc" i "Dobrodetelj".

 

Korice knjige

Velimir Ivanović

Korice knjige "Durbin grofa Save Vladislavića", Foto: Velimir Ivanović

 Među mnogobrojnim posetiocima sreli smo i Maju Pucar iz Banjaluke.

- Prezadovoljna sam ponudom knjiga i popustima, ali me najviše raduje da sajam iz godine u godinu uspeva da održi broj gostiju i da svake godine srećem ljude svih generacija. Zaista je divno biti ovde - kaže sagovornica „Alo!“. 

RHMZ upravo objavio: Danas će se u Srbiji dogoditi nešto što nije u poslednje 93 godine!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.10.2019. 07:00 U narednih sedam dana slično vreme. Foto: Alo!/ Masanori Jošida * Meteorolozi za danas prognoziraju najtopliji beogradski oktobar od 1926. godine * Predviđa maksimalna temperatura do 28 stepeni, pa će to verovatno biti najtopliji 21.

 

Sajam u brojkama

667 sajamskih programa

30.000 kvadrata prostora

500 izdavača

250 dinara ulaznica

150 dinara grupna ulaznica

10-70 odsto popusti

Sajam traje do 27. oktobra, a radno vreme je od 10 do 21 vikendom, a od 10 do 20 radnim danima. 

 

 

 

 

 

 

 

Bonus video

PREPAD NA BATAJNIČKOM AERODROMU Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim!