Goran Vesić
Alo!/Marko Metlaš
Goran Vesić

Alo!/Marko Metlaš

Goran Vesić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Grad Beograd je u salu površine 800 metara kvadratnih, sa svlačionicama, uložio 55 miliona dinara. Ðaci su do sada časove fizičkog tokom zime imali u učionici.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je politika grada da se prigradske opštine ne razlikuju od gradskih.

"Naš cilj je da deca u prigradskim opštinama imaju iste uslove kao deca u centru grada", rekao je Vesić.

On je dodao da će Zakon o glavnom gradu, koji je usvojila Vlada Srbije i koji ulazi u skupštinsku proceduru, prigradskim opštinama dati veće nadležnosti.

Vesić je rekao i da će Surčin u narednih pet godina postati gradska opština, jer se ubrzano razvija i postao je veliko grafilište.

On je naveo i da će Surčin biti povezan sa Beogradom "BG vozom", a dobiće i Nacionalni stadion.

"Kao što će se Beograd brže razvijati, tako će se i Surčin najbrže razvijati među opštinama, zahvaljujući brojnim investitorina", rekao je Vesić.

Učenik šestog razreda škole "Dušan Vukasović Diogen" Luka Nikolić, koji je na republičkom takmičenju u ateltici osvojio prvo mesto na 60 metara, a srećan je što će sada imati gde da trenira.

On je dodao da je do sada na trenigne morao da putuje u Zemun, a da će sada moći da vežba u novoj sali.

"Fizičko smo do sada zimi imali u učionici, tako da nam ova sala mnogo znači", rekao je Luka.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša naglasio je da je osim fiskulturnih sala za škole, cilj te opštine i da se otvori što više vrtića.

On je rekao da je već završen vrtić u Boljevcima, a da će stara škola u Surčinu, koja je prestala sa radom pre 20-ak godina, biti obnovljena i pretvorena u vrtić.

Najavio je i otvaranje golf terena sa hotelima.