Drvo
FB
Drvo

FB

Drvo, Foto: FB

- Kada su mi iz te opozicone grupe poslali predlog sa oko 300 lokacija na kojima su stabla uništena zahvalio sam im i obavestio ih da su sve te lokacije već predviđene za sađenje. Pozvao sam ih da kupe stabla od Grada Beograda i zasade ih na mestima koje JKP ''Zelenilo Beograd'' odredi i da tako, kao građani, daju svoj doprinos da grad bude zeleniji - rekao je Vesić.

Naveo je da su ga iz inicijative "Ne davimo Beograd" poslušali i kupili 30 stabala i dodao da je danas na račun "Zelenila Beograd", u njihovo ime, Evropski fond za Balkan uplatio 193.428,51 dinar.

Dodao je da će ih saditi danas na lokacijama koje je odredio Grad Beograd i da je to veoma pohvalna promena u njihovom ponašanju, te da je dobro da ove evropske pare budu potrošene za nešto korisno.

- Drago mi je da su ovi opozicionari konačno razumeli da samo sadašnja vlast ima snage i volje da uredi Beograd. Pohvalno je što su počeli da sarađuju sa Gradom i što su imali snage da se otmu iz ruku političkog ekstremiste Dragana Ðilasa - rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navodi se u saopštenju.

Drvo

FB

Drvo, Foto: FB

Naveo je da je nedavno i on lično kupio pet stabala što je, sa 30 stabala koje je kupila inicijativa "Ne davimo Beograd", ukupno 35.

- Što bi rekli u crtanom filmu ''ako ne mogu da nas pobede, da nam se pridruže'' ili da kažem jezikom njihovih sponzora koji odlično razumeju – Welcome to Club - porucio je Vesić.

Naveo je da je na početku ove godine utvrđeno da je 1.199 drvorednih stabala trulo ili je proteklih decenija uništeno, podsetivši da Beograd ima 56.513 drvorednih stabala u 743 ulice i još oko 400.000 stabala o kojima brine JKP "Zelenilo Beograd" koja nisu drvoredna već se nalaze u parkovima i na drugim javnim površinama.

Drvo

FB

Drvo, Foto: FB

Precizirao je da je "Zelenilo Beograd" tokom 2019. godine posadilo 4.223 stabla, da će u ovoj godini biti posađeno 8.482 stabla iz gradskog budžeta, dok su građani i kompanije donirale 1.267 stabala.

Dodao je da je od početka godine zasađeno 767 novih drvorednih stabala na mestu gde su posečena stara, a da je u toku sadnja preostalih 432 stabla.

Vesić je istakao da se Beograd ubrzano razvija, kao nikada u svojoj modernoj istoriji, i da postaje dobro mesto za život svih ljudi, bez obzira na političko opredeljenje.

- Nema velikih društvenih i ekonomskih promena bez velike podrške građana i drago mi je da su ovi ljudi otrgli od politike Dragana Ðilasa i počeli da sarađuju sa Beogradom kao građani i mi ih u tome podržavamo - dodao je Vesić.