Gradonačelnik na slavi u Busijama
Promo
Gradonačelnik na slavi u Busijama

Promo

Gradonačelnik na slavi u Busijama, Foto: Beoinfo

On je izrazio zadovoljstvo jer se prvi put našao u ulozi kuma slave, i zahvalio se protojereju Miloradu Niškiću što mu je ukazao tu čast.

– Velika mi je čast što sam danas u Busijama kum na crkvenoj slavi, gde živi mnogo časnih i poštenih ljudi. Zajedno smo mnogo toga uradili u protekle četiri godine. Asfaltirano je oko 60 ulica, dok nova škola i vrtić treba da počnu sa radom 1. septembra – najavio je Mali.

Gradonačelnik na slavi u Busijama

Promo

Gradonačelnik na slavi u Busijama, Foto: Beoinfo

On je podsetio da je do sada oko 600 dece iz Busija svaki dan išlo u školu ili vrtić u Batajnicu, ali i druga udaljenija naselja.

– Ovo je primer odgovorne politike koju smo sprovodili u protekle četiri godine, kada smo vodili računa da se kvalitet života u našem gradu ujednači, bez obzira da li ljude žive na Terazijama ili Busijama, a ovo naselje je upravo primer da smo u tome uspeli – istakao je gradonačelnik i zahvalio se čelnicima Opštine Zemun na saradnji.

Gradonačelnik na slavi u Busijama

Promo

Gradonačelnik na slavi u Busijama, Foto: Beoinfo

Događaju je prisustvovao i zamenik predsednika Opštine Zemun Damir Kovačević koji je podsetio da je u naselju danas - gde je ne tako davno bila livada - više od 90 odsto ulica asfaltirano, s pratećom infrastrukturom.

On je ukazao da je podignuta crkva, kao i da nova škola čeka otvaranje u septembru, a sve kao rezultat dobre saradnje njenih građana, opštine Zemun i gradske vlasti.

Večernjem Bogosluženju i rezanju slavskog kolača u Crkvi Ćirila i Metodija u Busijama prisustvovao je episkop sremski Vasilije koji je održao besedu, kao i veliki broj meštana.

Komentari (7)

Žule

25.05.2018 09:07

Grad je mnogo uradio za naselje busije

Nikodije

25.05.2018 09:26

Gradonacelnik je pokazao da je vazan svaki gradjanin, svaki čovek, kvalitet njegovog života, svaka kuća i svako dvorište , svaki kilometar asfalta, vodovoda i kanalizacije, svaka ambulanta ma gde se nalazila na teritoriji grada Beograda i važno je da ljudi vide promene.

Nikodije

25.05.2018 09:31

Za nas je važno da se Grad Beograd ravnomerno razvija, kako u centru grada tako i za one koji žive dalje od centra, to je odgovorna politika .

Časlav

25.05.2018 11:00

Lepo je videti da svaki deo grada dobija pažnju i rešavanje svojih pitanja i problema, to je fer i odgovorno.

sika

25.05.2018 14:46

Busije su najbolji primer kako je u prethodnom periodu ulagano u prigradska naselja u cilju poboljsanja kvaliteta zivota,

Miki

25.05.2018 16:30

Primer dobre politike koju sprovodi odgovorna gradska vlast u protekle četiri godine, da se kvalitet života u glavnom gradu ujednači, bez obzira da li ljude žive u centra ili Rubin delovima grada!

Miki

25.05.2018 16:33

Sada, nakon izgradnje, veliki broj dece iz Busija ne ide svaki dan u školu ili vrtić u Batajnicu, ili u druga udaljenija naselja, što je velika prednost i za roditelje!