DVA REPREZENTATIVNA SINDIKATA JKP PARKING SERVIS SAOPŠTAVAJU Sindikat "Sloga" nije reprezentativni sindikat! U ime većine zaposlenih ne mogu da ocenjuju uslove rada

Oglasili se povodm pretnji predsednika Sindikata „Sloga“ da će se samozapaliti

Parking servis
Parking servis, Foto: Alo!/Dejan Briza

 * Predstavnici dva reprezentativna Sindikata JKP „Parking servis“ se oglasili povodom pretnji predsednika Sindikata „Sloga“ da će se samozapaliti

* Oni ocenjuju da samo su oni reprezentativni sindikat, a ne Sloga, koja ima pet članova

* Oni smatraju da predstavnik Sloge nema pravo da ocenjuje uslove rada

Povodom pretnje predsednika Sindikata „Sloga“ da će se samozapaliti, predstavnici dva reprezentativna Sindikata JKP „Parking servis“-a, “Nezavisni sindikat“ i „Sindikalna organizacija – Samostalni sindikat“, koji broje preko 900 članova, saopštavaju da sindikat „Sloga“, sa pet članova nema svojstvo reprezentativnog sindikata da bi u ime većine zaposlenih, mogao da ocenjuje uslove rada.

Imajući u vidu rezultate koje su u proteklom periodu zajednički ostvarili poslodavac JKP „Parking servis“ i reprezentativni sindikati zaposlenih, a koji su nesumnjivo doveli do poboljšanja uslova rada, očigledno je da delovanje Sindikata „Sloga“ predstavlja politički instruisane aktivnosti.

Počeo sa radom kontrolno-operativni centar ''Parking servisa'' (FOTO)

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 25.09.2019. 18:12 Trenutno kontrolišu 12 lokacija - sedam u samom centru grada i pet u Zemunu Počeo sa radom kontrolno-operativni centar ''Parking s, Foto: Grad Beograd U garaži u Masarikovoj ulici u Beogradu počeo je da radi kontrolno-operativni centar JKP "Parking servis" koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, jedan od najmodernijih i koji ima malo koja kompanija u Evropi i koji pokazuje da je Beograd već napravio prve korake kada je u pitanju smart siti.

 

Naime, reprezentativni sindikati su aktivno učestvovali u izradi Kolektivnog ugovora, kojim su obezbeđena veća prava za zaposlene. Obezbeđena je jednokratna solidarna pomoć na godišnjem nivou i povećani su iznosi za jubilarne nagrade. Isto tako svim zaposlenima koji žive van teritorije grada Beograda obezbeđena je naknada troškova prevoza u javnom saobraćaju od mesta prebivališta do mesta rada. Obezbeđeni su sistematski pregledi za sve zaposlene i organizovan je besplatan boravak u planinskim i banjskim odmaralištima, kao i učešće na sportskim i radno-proizvodnim takmičenjima.

 

U prethodnom periodu, poslodavac i reprezentativni sindikati su zajedničkim trudom doprineli da JKP „Parking servis“ Beograd, postane moderno preduzeće koje koristi savremene tehnologije za svoj rad, koje je mnogo ulagalo u poboljšanje uslova rada, podizanje kvaliteta HTZ i IT opreme, opremanje kancelarijskog prostora i stvaranje pozitivnog radnog okruženja. Takođe implementiran je Sistem menadžmenta zdravljem i bezbednošću na radu, kao vid brige o svim zaposlenima i rezultat je smanjenje broja povreda na radu za oko 45% u periodu od godinu dana, kao i drugi međunarodni standardi.

Posebno ističemo značaj prijema u radni odnos oko 400 zaposlenih u 2018. godini koji su do tada radili preko omladinskih zadruga i agencija za kadrovske usluge i čija su primanja povećana za oko 80%, čime smo obezbedili isti radno pravni status za sve zaposlene.
Sramno je što predsednik nereprezentativnog sindikata „Sloga“ zbog ličnog nezadovoljstva i frustracija zbog odsustva podrške zaposlenih pribegava ovakvim metodama, kojima ugrožava svoj ali i živote drugih ljudi.

KORISTE GUŽVU DA VARAJU VOZAČE Nelegalna naplata na bivšem parkiralištu JKP „Parking servis“ u Zemunu (FOTO)

BEOGRAĐANI, PAZITE GDE OSTAVLJATE SVOJ AUTO Od danas na snazi novi sistem parkiranja, pogledajte koje su to detaljne promene! Evo kolike vas kazne očekuju!

OD PONEDELJKA NIKO NEĆE BITI ZAŠTIĆEN U BEOGRADU Drastično se menjaju uslovi, evo koje STVARI NEĆE BITI ISTE! Informišite se na vreme!

BONUS VIDEO: Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi