Buvljak, Novi Beograd
Google maps
Buvljak, Novi Beograd

Google maps

Buvljak, Novi Beograd, Foto: Google maps

* Vlasnik Kopernikusa i televizije Prva i O2 kupio je prostor na Buvljaku

* Dve godine je potrebno da se Buvljak izmesti

* Preseliće ga iza groblja na Bežaniji 

Dve godine je potrebno da se Otvoreni tržni centar izmesti sa lokacije u Bloku 43 na Novom Beogradu, što je obaveza Grada Beograda. Kako saznajemo, premestiće se iza groblja na Bežaniji.

Novi vlasnik će na parceli moći da izgradi objekte ukupne površine 65.300 kvadratnih metara. A i ranije je bilo reči o tome da će tu biti gradnja komercijalnog objekta.

Otkriveno kada će sve ostale ulice biti otvorene!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 16.08.2019. 15:17 - 16.08.2019. 15:40 Raskrsnica na potezu ulica Starine Novaka i Kraljice Marije puštena je danas u punom kapacitetu u saobraćaj, a radovi na rekonstrukciji od Vukovog spomenika do Kalemegdana se nastavljaju.

Odnosno poslovni sadržaji ali i stambene zgrade, s tim da stambena namena može biti zastupljena najviše 80 odsto. Preporučena namena je poslovanje i tržni centar. Kompatibilna namena može biti stanovanje do maksimalno 80 odsto BRGP. Dozvoljena je izgradnja jednog ili više objekata na parceli.

- Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora, a najveću ponudu za lokaciju od dva hektara dalo je preduzeće čija je pretežna delatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada - rekao je Goran Vesić i dodao:

- Lokacija je obuhvaćena urbanističkim planom za kompleks autobuske i železničke stanice na Novom Beogradu i nalazi se na površinama namenjenim za komercijalne zone i gradske centre gde je moguće graditi poslovne sadržaje, ali i stambene zgrade, s tim da stambena namena može biti zastupljena najviše 80 odsto. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda urediće javno građevinsko zemljište u skladu sa planom detaljne regulacije i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta