Divlja svinja, YouTube
printscreen
Divlja svinja, YouTube

printscreen

Divlja svinja, YouTube, Foto: printscreen

Na Zemunskoj keju sinoć su uhvaćene još tri divlje svinje od strane Lovačkog udruženja Zemun i "Veterine Beograd", što je ukupno šest u prethodna dva dana.

Divlja svinja vepar

Profimedia

- Uhvatili smo dve žive i jednu udavljenu, lovimo ih po celom keju i opet noćas nastavljamo akciju - rekao je Nikola Vojinović iz Lovačkog udruženja Zemun.

Kako kažu lovci, "divljih svinja ima po celom gradu". Nesvakidašnji incident dogodio se jutros oko pet sati, tek što je svanulo. Kako nezvanično saznajemo jedna divlja svinja se obrela u garaži na Obilićevom vencu. Radnici su pokušali da je isteraju, ali je ona u strahu uspela nekako da se provuče i skoči sa petog sprata! Naravno, ostala je na mestu mrtva.

Lov i hvatanje divljih svinja traje više od tri dana, i uz pomoć stručnjaka za sada dobro funkcioniše, međutim, kako nezvanično saznajemo, "lovci" se susreću sa problemima.

PROČITAJ JOŠ:

- Strelice kojima gađamo divlje svinje slabo deluju, jedva uspavaju i mladunče, a kamoli vepra. Pre par dana smo pogodili jednog, a on ne da nije pao, nego je totalno poludeo i u naletu adrenalina jurnuo i pobegao nam - rekao nam je jedan od ljudi koji učestvuju u lovu.

Poprilično šokantno deluju i najnoviji snimci objavljeni na društvenim mrežama gde se vide divlje svinje kako prilično panično preplivavaju reku i to ni manje ni više nego kod Beton hale, gde je veoma aktivan noćni život.

Predsednik Lovačkog udruženja Beograd Zoran Kocić objašnjava da je ovo "prirodna pojava kada vodostaj Dunava toliko poraste i poplavi Veliko ratno ostrvo" te divlje svinje moraju da beže i traže drugo stanište.

Divlja svinja

screenshoot/Kurir

Divlja svinja, Foto: screenshoot/Kurir

- One nemaju gde sada da idu, veoma su uplašene, ali nisu opasne po ljude. Jedino u situacijama kada je vepar ranjen i kada krmača čuva svoje prasiće može doći do eventualnih opasnosti po ljude, ali u ostalim slučajevima ne - ističe Kocić.

Kocić je upozorio i vozače da povedu računa i voze oprezno, jer ako udare divlju svinju pri vožnji može doći do teške saobraćajne nezgode, čak i sa smrtnim ishodom.

Iz udruženja lovaca apeluju na sve građane da javljaju Veterini Beograd kada primete divlju svinju na određenoj lokaciji da bi dežurne ekipe mogle lakše da ih nađu i uklone.