Poznati okupljeni oko štanda
Privatna arhiva
Poznati okupljeni oko štanda

Privatna arhiva

Poznati okupljeni oko štanda , Foto: Privatna arhiva

Novinar i voditelj Igor Ćurčić okupio je glumce, pevače i sportiste u jednom velikom prodajnom objektu u Beogradu, u kojem su kupcima delili flajere uz napomenu da skupljaju slatkiše i igračke za paketiće. Među brojnim poznatim ličnostima našli su se glumci Eva Ras, Aleksandar Dunić, Žarko Stepanov, Srna Lango, pevači Đorđe David, Filip Mitrović, Žika i Jelena iz grupe „Zana“, bivša košarkaška reprezentativka Milica Dabović, kao i TV voditeljka Maja Manojlović.

- Posle 12 godina aktivnog rada u medijima, došlo je vreme da kontakte i prijateljstva upotrebim tako da pomognem drugima. Ovo je samo početak. Ovakve ideje treba širiti i o tome što više govoriti kako bi ljudi shvatili da uz malo ličnog truda i entuzijazma mogu drugima da pomognu, a tako će se i sami mnogo bolje osećati - rekao je Ćurčić. 

Prema njegovim rečima, Milica Dabović je kupce dočekivala još na ulici i šarmirala ih, a na njene molbe niko nije ostajao ravnodušan. Aleksandar Dunić neumorno je stizao čak i do kasa „loveći“ potencijalne donatore, a posebnu pažnju starijih Beograđana privlačila je Eva Ras, koja je sve vreme bila na nogama uprkos zrelim godinama. Jelena iz grupe „Zana“ je predlagala da sledeći put svaki donator dobije i poljubac, a Žarko Stepanov bio je zadužen za obožavateljke serije „Istine i Laži“.

Premašena očekivanja

Velika kutija na izlazu iz objekta je za tri sata bila napunjena sa pet stotina kilograma namirnica. Silvija Plavšić, direktorka škole, koja je tog dana bila sve vreme sa učesnicima akcije, izjavila je da su sva njena očekivanja premašena. Kao zahvalnicu, poslala je organizatoru fotografiju slatkiša pripremljenih za pravljenje paketića, a na Fejsbuku se i javno zahvalila.