starci baba i deda par penzioneri
Profimedia
starci baba i deda par penzioneri

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Reč je o penzionerima iz opština Barajevo, Voždovac, Sopot, Vračar, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Stari grad i Rakovica, a kartice će moći da preuzmu svakog radnog dana od 8 do 15 sati u Filijali za grad Beograd, u Nemanjinoj ulici. 

Ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D, utorkom od Ð do K, sredom od L do N, četvrtkom od N do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.

Iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osigiranje kažu da će svako, ko je iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to moći da uradi naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.

Prilikom preuzimanja kartice, penzioneri, roditelji, stratelji i hranitelji trebalo bi da prilikom dolaska po Penzionersku karticu ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Neophodno je da sa sobom ponesu i ličnu kartu ili pasoš radi identifikacije da bi preuzeli karticu.

Penzionerske kartice prvo će biti podeljene zatečenim korisnicima penzija, a zatim i novim korisnicima koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Iz PIO fonda podsećaju da penzioneri ostalih beogradskih opština već podižu svoje kartice na Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu - u Bulevaru umetnosti 10 na Novom Beogradu, Čukarici - u ispostavi Strugarska 1a, Lazarevacu - u Ispostavi Karađorđeva 17, Mladenovacu - u Ispostavi Nikole Pašića 27, Obrenovacu - u Ispostavi Šesta 10c, Grockoj - u Ispostavi Narodnih heroja 3a.

Komentari (2)

Сараџогла

23.04.2018 14:54

У познатој самопослузи пензионерка је пазарила за хиљадарку и нешто.Касирка јој је свечано рекла да на ,,картицу,, има попуст од СЕДАМ ДИНАРА! ... Узе жена картицу и исцепа је ,,до даске,, уз сочне псовке! То ти кажем.

penzioner

24.04.2018 06:44

Zar nisu rekli da ce slati kartice, KOJE NICEMU NECE NI SLUZITI! Moj tanki cekic mi je kartica! BACENE PARE NIZASTA!!!! A za decu fali hiljade mesta u vrticima.A jel vaze senior kartice, da li je to dupliranje bacanja para.