Beograd, Kalemegdan, lepo vreme, vremenska prognoza
Tanjug/Rade Prelić
Beograd, Kalemegdan, lepo vreme, vremenska prognoza

Tanjug/Rade Prelić

Kalemegdan, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Javno preduzeće "Skijalište Srbije" podnelo je zahtev za seču stabala sa površine predviđene za gondolu 26. februara ove godine.

PROČITAJ JOŠ:

Stabla koja su danas uklonjena sa parcele, nalazila su se na lokaciji koja je prevdiđena za izgradnju objekta polazne stanice Kalemegdan.

Aleksandar Šapić

Alo / Marko Metlaš

Aleksandar Šapić, Foto: Alo / Marko Metlaš

Kako se ističe u rešenju, stručna komisija je izašla na teren 27. februara, nakon čega je dala predlog da se odobri zahtev JP "Skijalište Srbije" za uklanjanje stabala sa parcele.

Rešenje

Privatna arhiva

Rešenje, Foto: Privatna arhiva

Kako "Alo!" ekskluzivno saznaje, rešenja za seču oko stotinu stabala na Ušću i Kalemegdanu uz nadležni sekretarijat za komunalno-stambene poslove dali su Marko Bastać, predsednik gradske Opštine Stari grad i Aleksandar Šapić, predsednik gradske Opštine Novi Beograd.

Marko Bastać

Tanjug/Dragan Kujundžić

Marko Bastać, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Stabla su danas uklonjena međutim, Uprava opštine Stari grad odlučila je da danas ukine rešenje o uklanjanju stabala na Kalemegdanu za potrebe izgradnje gondole, kao i da pokrene postupak protiv rukovodioca Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju.

PREPORUČUJEMO:

Opština Stari grad, na čijem je čelu Marko Bastać, na sednici Veća održanoj danas donela je odluku da se ukine rešenje Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju od 8. marta ove godine kojim je formalno data saglasnost za uklanjanje stabala na određenim katastarskim parcelama koje se nalaze na teritoriji opštine Stari grad.

Upravo je Bastać pokušao danas to da sakrije kada je donosio panjeve ispred Skupštine grada a neposredno posle toga je na sednici opštinskog veća Stari Grad poništio svoje rešenje kada je je sečenje bilo završeno i kada je ono izvršeno. Baš licemerno.

Naime, zbog pripremnih radova koji su planirani na trasi buduće žičare, koja će se graditi od maja i treba da spoji Kalemegdan i Ušće, počeli su radovi na seči zimzelenih stabala na šetalištu kod beogradske Tvrđave.