Februar 2012.
Privatna arhiva
Februar 2012.

Privatna arhiva

Februar 2012., Foto: Privatna arhiva

U Srbiji je februara 2012. proglašena vanredna situacija, iako je tada palo manje snega nego u ova dva dana. 

Nastava je danima bila u prekidu, a građani glavnog grada nisu mogli da dobiju ni adekvatnu zdravstvenu zaštitu!

Pročitajte još:

Kliničko-bolnički centri "Bežanijska kosa" i "Dr Dragiša Mišović" imali su problema u radu, a do gotovo svih zdravstvenih centara je bilo nemoguće uopšte stići!

Februar 2012.

Privatna arhiva

Februar 2012., Foto: Privatna arhiva

Sa zgrade Skupštine grada prolaznicima su pretile ledenice, a roditelji nisu imali gde da ostave decu prilikom odlaska na posao  sbzirom da ni škole ni produženi boravci nisu radili!

Ipak, uprkos ovakvoj situaciji tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas je na sednica Kriznog štaba za vanredne situacije u zgradi Starog dvora lažno predstavio građanima stanje stvari i konstatovao da je situacija u glavnom gradu zadovoljavajuća i da su glavne saobraćajnice prohodne.

Đilas je tada apelovao na sve građane da imaju razumevanja u teškim okolnostima i naglasio da nema većih problema i da gradske službe nastavljaju da rade istim tempom. Tempom koji je doveo do toga da Beograd bude nefunkcionalan danima!

Februar 2012.

Privatna arhiva

Februar 2012., Foto: Privatna arhiva

Đilas je i na sve to mrtav hladan sutradan izašao pred građane i pozvao ih da oni čiste sneg jer gradske službe to nisu bile u stanju da urade?!

Takođe, ne smemo zaboraviti ni zimu 2011. godine kada je zbog njegove nesposobnosti da očisti Grad policija obustavila saobraćaj na autoputu kroz i preusmerila automobile na obilaznicu na kojoj je došlo do kolapsa.

Pročitajte i ovo:

Te godine zaledio se i čitav Brankov most, pa je bilo više desetina udesa na 500 metara, Požeškom ulicom nije moglo da se prođe kao ni Košutnjakom.

Surčin je bio odsečen od Beograda kao i naselja Padinska skela, Vrbovski, Zrenjaninski put, Jabučki rit, a bile su blokirane okretnice u Čingrijinoj, nisu radile linije javnog prevoza prema Učiteljskom naselju i Medakoviću.

 

Komentari (1)

Dragan

26.01.2019 15:44

Djilas i njegovi zuti lopovi nikada nisu brinuli za svoj narod vec samo za svoj dzep.