Goran Vesić, Lazarevac
Beoinfo
Goran Vesić, Lazarevac

Beoinfo

Goran Vesić, Lazarevac, Foto: Beoinfo

"Dan nakon što je usvojen novi Statut grada Beograda kojim su prigradske opštine, među kojima je i Lazarevac, dobile znatno veća ovlašćenja koja će im omogućiti da rešavaju probleme građana i da se mnogo više ulaže u te opštine, došao sam da obiđem Ulicu Kralja Petra Prvog koja je rekonstrisana uz pomoć grada Beograda", rekao je Vesić.

PROČITAJ JOŠ:

Istakao je da ta ulica danas izgleda onako kako treba da izgledaju veće ulice u bilo kom naseljenom mestu na teritoriji grada.

Na taj način je, kaže, gradska vlast pokazala da pođednako tretira sve delove Beograda bez obzira da li je reč o centru ili prigradskim delovima.

Vesić je podsetio da je u Lazarevcu ranije rekonstruisana Krađorđeva ulica i najavio da će u narednom periodu biti raspisan tender za trg u toj ulici.

"Pored toga, radićemo nastavak Ulice Kralja Petra Prvog koji vodi prema porodilištu, koje bi trebalo da bude završeno u narednim danima", rekao je Vesić.

Najavio je da će Lazarevac dobiti i fontanu u okviru projekta 54 fontane grada Beograda.

Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

Vesić je rekao da se u odnosu na period do 2014. godine ulaže četiri puta više u prigradske opštine na teritoriji Beograda jer su, kako je dodao, one dugo bile zapostavljene.

"Opština Lazarevac je dugo bila zapostavljena, a poslednjih nekoliko godina to nije slučaj", rekao je Vesić i dodao da danas centar Lazarevca izgleda onako kako treba da izgleda centar jedne beogradske opštine.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio je zameniku gradonačelnika Vesiću i državnom sekretaru u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojanu Steviću, koji je prisustvovao događaju, na svemu što čine za građane te opštine.

"Lazarevac je u ranijem periodu bio zapostavljen u odnosu na neke centralne beogradske opštine, ali to sada nije slučaj", rekao je on.

Naveo je da rukovodstvo opštine Lazarevac sluša svoje građane i da će u narednom periodu sa njima sarađivati još više u cilju rešavanja problema.

"Lazarevac polako postaje reprezentativna opština ne samo na teritoriji Beograda već i cele Srbije. Nastavićemo da slušamo građane i ispunjavamo sve ono što je do nas", rekao je Sinđelić.

Dodao je da je Lazarevac najjužnija beogradska opština, ali da se poslednjih nekoliko godina to na terenu ne oseća, jer su ulaganja u tu opštinu ogromna.