Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

 

* Povodom dana sećanja na nevino stradale u Drugom svetskom ratu, na spomenik u spomen kompleksu Jajinci, venac je danas ispred grada Beograda položio zamenik gradonačelnika Goran Vesić

* On je tom prilikom poručio da je danas dan da se uputi jasna poruka da revizije istorije neće i ne može biti

* Vesić je novinarima kazao da Grad Beograd i danas s posebnim pijetetom obeležava Dan sećanja na nevino stradale žrtve u Drugom svetskom ratu, i to na najvećem stratištu u Beogradu - Jajincima, gde je stradalo više desetina hiljada Srba, Jevreja i antifašista

Iz Banjičkih logora dovoženi su oni koji su se protivili ne samo nacističkoj Nemačkoj već i kvislinškom režimu koji je Treći rajh u Srbiji uspostavio, kazao je Vesić dodajući da su Jajinci upravo mesto gde se čuva uspomena na sve te ljude koji su streljani, i to samo zato što nisu želeli da budu deo tadašnjeg novog, nacističkog svetskog poretka.

- Današnji dan kada se sećamo svih nevino stradalih u Drugom svetskom ratu, prilika je da se setimo i pokušaja revizije istorije koji se dešavaju poslednjih decenija u svetu, pa nažalost i kod nas, gde pojedine političke stranke i pojedinci misle da mogu da žrtve pretvore u dželate, dželate u žrtve i na taj način promene istoriju koja je krvlju ispisana ovde u Jajincima - kazao je Vesić.

"Ovako Đilasovi plaćenici i ljudski ološ šire lažne vesti"

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 01.10.2019. 16:18 Morao da upozori javnost. Goran Vesić, Foto: screenshoot/TV Pink Zamenik Gradonačelnika Beograda Goran Vesić upozorio je na svom Fejsbuk profilu na širenje lažnih vesti iza koji stoje "Đilasovi plaćenici i ljudski ološ". - Ovako Đilasovi plaćenici i ljudski ološ šire lažne vesti.

Naveo je da je jedan od primera pokušaj da se Jasenovac proglasi radnim logorom, iako se zna da je to mesto gde je stradalo 700.000 Srba, Jevreja, Roma i antifašista.

GAZELA ZATVORENA ZA MINUT! Kolona pod rotacijama projurila ka Beogradu! Evo o čemu se radi! (FOTO)

Kaže, da nažalost ima i takvih pokušaja na političkoj sceni kada se "povampiruju pojedine političke stranke, poput stranke Dveri i sličnih", koje otvoreno propagiraju politiku srpskog fašističkog vođe Dimitrija Ljotića i predsednika kvislinške vlade Milana Nedića iz Drugog svetskog rata.

Đilas i Trajković žele da promene izbornu volju Srba na Kosovu!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 01.10.2019. 20:07 Vesić je rekao da se iza obraćanja Rašića na albanskom jeziku u predizbornom spotu krije namera da se promeni izborna volja građana srpske nacionalnosti na KiM Goran Vesić, Foto: Alo!

- A to je politika onih koji su dovodili upravo ljude ovde na streljanje. Nemojmo zaboraviti da su ljotićevci bili srpski fašisti, koji su ne samo podržavali Hitlera već su aktivno učestvovali u masakrima nad srpskim stanovništvom, kao što je bio slučaj u Kragujevcu - istakao je Vesić.

SLAVIŠA ŽIVKOVIĆ DIREKTOR JP PUTEVI BEOGRADA! Neverovatno je koliko je TV N1 slagala u jučerašnjem prilogu o Skadarliji!

Navodeći da je današnji dan dan za sećanje na sve stradale, on je rekao da je to i prilika da se kažeodlučno da revizije istorije neće biti i da je Srbija uvek bila na strani antifašizma.

- Oni koji misle da mogu da nas svrstaju tamo gde su bili fašisti, oni će dobiti isti odgovor kao što su ga dobili 1944. godine - zaključio je zamenik gradonačelnika.

SIMBOL BEOGRADA ĆE ZASIJATI U PUNOM SJAJU Pobednik sledeće sedmice ide na rekonstrukciju!

OTKRIVEN UZROK Evo ko je kriv zbog iskakanja tramvaja na Mostu na Adi

AMERIKANCI ODUŠEVLJENI Najpoznatiji turistički časopis preporučuje posetu Beogradu - svetioniku balkanske kulture!

BONUS VIDEO: Goran Vesić posle suđenja sa Draganom Đilasom