Uskr
Promo
Uskr

Promo

Uskrsnji karneval, Foto: Promo

Posetioci su imali prilike da uživaju u mnogobrojnim zabavnim programima, a perkusionisti, mažoretkinje, štulaši, žongleri, kostimirani junaci, dodatno su ulepšavali karnevalsku atmosferu. Najmlađi su užvali u čak osam različitih kreativnih radionica, a u velikom zabavom gradu u sadržajima kao što su jahanje konja i projekcije crtanih filmova.

Prvog dana karnevala odabrano je najlepše oslikano uskršnje jaje kao i najlepše ukrašena uskršnja korpa. Najlepše jaje oslikao je učenik iz OŠ „Arčibald Rajs“, dok je najlepšu korpu dekorisalo odeljenje iz OŠ Jovan Ristić. U ovu veliku i društveno odgovornu akciju bila su uključena deca svih nižih razreda osnovnih škola sa opštine Palilula, koja su oslikala nekoliko hiljada uskršnjih jaja i dekorisali par stotina uskršnjih korpi koje su sve bile izložene na samom karnevalu. Posetioci su prilaganjem donacija mogli da postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskšnje korpe i time podrže celu akciju. Ukupno prikupljena sredstva donirana su porodicama socijalno ugroženih đaka iz pomenutih škola.

Drugi dan karnevala obeležilo je tradicionalno nadmetanje u „tucanju jajima“ ali i „Velika uskršnja trka beba“ u kojoj je, kao i svake godine, učestvovao veliki broj prijavljenih mališana. Najbrža beba dobila je nova kolica za proletnje šetnje koja je pobedniku trke donirala Gradska opština Palilula.