Trg Republike, Beograd
Printskrin
Trg Republike, Beograd

Printskrin

Trg Republike, Beograd, Foto: Printskrin

* Institut za puteve Beograd podržao odluku Grada Beograda da se zamenu granitne kocke

* Ovakve kocke ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju

*  Naloga zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, apsolutno opravdana

Odluka Grada Beograda da se kocke na kolovozu oko nedavno renoviranog Trga republike zamene i prilagode svim vidovima javnog transporta je apsolutno opravdana, kažu u Institutu za puteve Beograda i očekuju da će izvođač radova to učiniti u datom roku.

"Nakon rekonstrukcije, Trg republike je u ambijentalnom, urbanom i svakom drugom smislu postao vrlo reprezentativan deo našeg glavnog grada. Ipak, postoji jedan segment o kojem izvođač i oni koji su se bavili projektom nisu vodili računa, a to je da uslovi učešća u saobraćaju moraju da budu pođednako valjani za sve učesnike", rekao je za Tanjug Nenad Tomić iz Instituta za puteve Beograda.

Vesić jutros u vanrednoj inspekciji na Trgu republike zapretio izvođaču - Radićete sve o svom trošku!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 13.09.2019. 08:16 - 13.09.2019. 09:54 ! To su građani platili i moraju da se odgovorno odnose prema parama građana, izjavio je Vesić Goran Vesić, Foto: Alo!

 

Naveo je da teškoće prilikom vožnje i prolaska imaju biciklisti, motociklisti i osobe sa invaliditetom čime, dodao je, može da bude ugrožena ne samo njihova, nego i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

"Zbog toga je odluka Grada Beograda, a nakon vanredne inspekcije i naloga zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, apsolutno opravdana", dodao je on.

 

Iz Instituta porucuju da investitor ima pravo reklamacije, ukoliko se pokaže da iz nekog razloga nije zadovoljan radovima, te da Grad s pravom koristi ovu mogućnost.

Takođe, izražavaju očekivanje da će izvođač radova u realno datom roku prilagoditi ulice oko Trga republike svim učesnicima u saobraćaju.

Zamenik gradonačelnika bio je jutros u vanrednoj inspekciji na nedavno renoviranom Trgu Republike i razgovarao sa izvođačima radova kojima je dao rok od 35 do 40 dana da preslože kocke na kolovozu oko trga jer je, kako je obrazložio, napravljen propust i nisu postavljene ravnomerno, zbog čega kolovoz nije funkcionalan za sve građane.

Spektakularni Gala koncert umetnika Narodnog pozorišta održan na Trgu Republike (FOTO)

VEČERAS SE DOGODILA MAGIJA! Trg Republike je predat građanima! (VIDEO)

TRG REPUBLIKE U NOVOM RUHU DOČEKAO BEOGRAĐANE Goran Vesić: Dođite u nedelju da uživate u "Pozorištu na trgu"!

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete