Penzioneri
Alo!/Vladimir Marković
Penzioneri

Alo!/Vladimir Marković

Penzioneri, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Kol centri gradskih opština Beograda za dva dana imali su 2674 poziva sugrađana koji su se mahom obraćali za dostavu namirnica i lekova kao i za druge potrebe, rekla je jutros gradski sekretar za socijalnu politiku Nataša Stanisavljević za TV Prva.

"Naš prioritet je da svakom starijm koji ima potrebe pomognemo i zato mogu pozvati bilo koji opštinski kol centar, kao i gradski kol centar", rekla je ona.

Za sada je broj volontera koji dostavljaju robu veći od 550, a svako ko želi da na bilo koji način pomogne opštinskim kol centrima neka se javi maticnoj opštini, poručila je ona.

" Svi naši volonteri su akreditovani, imaju kartice svoje matične opštine, važno je da se putem poziva na kol centar starijim osobama tačno javi ko će doći, a pri dostavi onoga što su naručili veoma je važno da volonteri nikako ne ulaze u domove ljudi", rekla je ona i dodala da se stvari ostave ispred vrata bez ikakvog kontakta jer se i tako vodi računa o bezbednosti.

U mnogim zgradama stanari su se sami organizovali da pomažu jedni drugima tako da se i ovog puta oseti jedinstvo našeg naroda, organizovanost, i solidarnost na nivou celog grada, da jedni drugima pomognemo.

"Mi smo tu da budemo sada za naše najstarije sugrađane i želela bih još jednom da apelujem na njih da ne izlaze iz svojih kuća, da poštuju mere Vlade RS jer su one uvedene kako bi se spasili ljudski životi a to je najvažnije", kaže Stanisavljević.

Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

Ona je podsetila da je odloženo plaćanje računa za infostan, produženo je važenje ličnih dokumenata, a Vlada RS radi na tome da im se obezbedi dostavljanje penzija.

Stanisavljević je istakla da samo opštinski i gradski kol centar imaju veze sa gradom, a da nikakve druge organizacije nemaju.

"Molila bih da se ljudi ustručavaju da traže pomoć od bilo koga drugog, već da se obrate kol centrima opština ili gradskom", rekla je ona.

Ona je rekla da nisu tačne glasine da je 450 ličnih aistenata dece sa posebnim potrebama ostalo bez produžetka ugovora.

"Njihovi ugovor nisu prekinuti", rekla je ona.