"VESIĆ NAM JE PUNO POMOGAO, ZA RAZLIKU OD DRUGIH KOJI SU OKRENULI LEĐA" Obeležen Dan kosmetskih žrtava, Spasić posebno zahvalio zameniku gradonačelnika

Dan kosmetskih žrtava obeležen je danas u Spomen sobi u prostorijama Udrženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, gde je istaknuto da je 10. jun jedan od najtragičnijih dana za srpski narod na KiM - dan početka velikih stradanja, patnje, terora, zločina...

Obeležen Dan kosmetskih žrtava
Obeležen Dan kosmetskih žrtava, Foto: Alo!

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković je rekao da je 10. jun 1999. godine dan u kome je "otvorena sezona lova" na Srbe na KiM i dodao da od tog dana niko više ni za jedno jedino ubijeno srpsko dete, staricu, starca, ženu ili čoveka nije snosio nikakvu odgovornost.

Selaković je podsetio da su Srbe na KiM kidnapovali, ubijali, sliovali, mučili...

"Koliko god se trudio, kao čovek, da razumem porodice žrtava slagao bih ako bih rekao da ih u potpunosti razumem i da saosećam jer to, nažalost, može da oseti samo neko kome je najbliži stradao, mučen, silovan, otet ili ubijen na mučki i svrep način", rekao je Selaković.

Obeležen Dan kosmetskih žrtava
Obeležen Dan kosmetskih žrtava, Foto: Alo!

Naveo je da ovo nije prvi put da prisustvuje događajima u spomen sobi Udrženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM i da će tu dolaziti i ubuduće, te poručio da bi na takva mesta trebalo da dovodimo i svoju decu, "jer ako mi ne budemo pričali o našim žrtvama, budite sigurni da o njima neće pričati niko".

"A onaj o kome ne priča niko kao da nije ni postojao, a ovde su 2.501 ime čoveka i žene sa KiM koji su svoje živote izgubili na pravdi Boga", dodao je Selaković.

Predsednik Udrženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić je istakao da porodice žrtava traže pravdu.

Obeležen Dan kosmetskih žrtava
Obeležen Dan kosmetskih žrtava, Foto: Alo!

"Da je svakom Srbinu, državnicima Srbije, vođama opozicije i NVO ubijen po član porodice u ratu na prostoru bivše SFRJ lakše bi razumeli jezik srpskih žrtava", rekao je on.

Zatražio je da država zakonom reguliše prava porodica civilnih žrtava rata, navodeći da je Srbija jedina zemlja u regionu koja nema taj zakon.

Spasić je zahvalio zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću koji je, kako je istakao, mnogo pomogao Udrženju porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

Obeležen Dan kosmetskih žrtava
Obeležen Dan kosmetskih žrtava, Foto: Alo

"Zamenik gradonačelnika nam je mnogo pomogao za razliku od drugih koji su nam okrenuli leđa. Ova prostorija je od Grada, ali ja očekujem da će nam on veoma brzo, sa svojim saradnicima, naći adekvatniju prostoriju u prizemlju da mogu građani i porodice žrtava da dođu", rekao je Spasić.

Obeležavanju Dana kosmetskih žrtava prisustvovali su zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, porodice žrtava sa KiM...Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi