Parking kod "Stare Kapetanije"
Vladimir Marković

 

Parking kod

Vladimir Marković

Parking kod "Stare Kapetanije", Foto: Vladimir Marković

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ uklonilo je ogradu, rampu i naplatnu kućicu i obavestilo javnost putem medija da se parking ne naplaćuje.

Pročitajte još:

Ali! Kao i obično postoji neko „ali“. Naime, naš čitalac Jovan Pešić pozvao je redakciju i obavestio nas da se parking ipak naplaćuje.

 - Nisam znao da parking više ne radi i došao sam da se parkiram kao i obično kad dođem u taj deo grada. Iznenadilo me je što nema rampe, a parking je bio pun. Dok sam tražio mesto da se parkiram, prišli su mi neki mladići koji su želeli da mi naplate parkiranje. Znam da se na ovaj „način“ parking plaća u blizini splavova i restorana jer nam, kako kažu tom prilikom, „čuvaju“ auto, ali to ovde ranije nije bio slučaj - kaže Pešić.

Iz „Parking servisa“ saznali smo da ovo parkiralište više nije u nadležnosti tog preduzeća.

- JКP „Parking servis“ uklonilo je u ponedeljak, 6. maja 2019. godine, rampu i opremu sa parkirališta „Kapetanija“ u Zemunu. Tog dana su naši radnici demontirali kompletan inventar i izašli sa tog prostora. „Parking servis“ je obavestio javnost da lokacija na kojoj se nalazilo parkiralište „Kapetanija“ nije u njegovoj nadležnosti i da njome više ne upravlja - rekli su iz tog preduzeća.

Vozači često ne razmišljaju kome plaćaju parking

Vladimir Marković

Vozači često ne razmišljaju kome plaćaju parking, Foto: Vladimir Marković

 Na naše pitanje da li su upoznati sa činjenicom da neko ipak naplaćuje parking na tom prostoru dobili smo odgovor da „Parking servis“ nema nikakve veze sa eventualnom naplatom parkiranja na tom prostoru. 

- Najoštrije osuđujemo ovakvo neovlašćeno i protivzakonito postupanje - rečeno je iz ovog preduzeća.

Jovan Pešić rekao nam je i da se obratio komunalnoj policiji, ali da prevare ne spadaju u njihovu nadležnost i da slučaj treba da prijavi policiji.

- Poslovi komunalne policije su: održavanje komunalnog i drugog zakonom uređenog reda od značaja za komunalnu delatnost, vršenje kontrole nad primenom zakona i drugih propisa i opštih akata iz oblasti komunalne delatnosti i drugih delatnosti iz nadležnosti grada, ostvarivanje nadzora u javnom gradskom, prigradskom i drugom lokalnom saobraćaju, u skladu sa zakonom i propisima Grada, zaštita životne sredine, kulturnih dobara, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata od značaja za grad i podrška sprovođenju propisa kojima se obezbeđuje nesmetano odvijanje života u gradu, očuvanje gradskih dobara i izvršavanje drugih zadataka iz nadležnosti grada - stoji u Zakonu o komunalnoj policiji.

Komentari (1)

Zoran

11.05.2019 18:50

Meni su uzeli sto dinara 07.05.2019