Popravke u Vojvode Vlahovića
Alo / GO Voždovac
Popravke u Vojvode Vlahovića

Alo / GO Voždovac

Popravke u Vojvode Vlahovića, Foto: Alo / GO Voždovac

Zbog bare veličine jezera, glavni put u tom naselju postaje neprohodan, pa sugrađani ne mogu da dođu do svojih kuća. Prolaz automobilom je takođe nemoguć, a gradski prevoz ne može da saobraća tom rutom.

Pročitajte još:

 

Dodatni problem je izlivanje kanalizacije, zbog čega su stanovnici ovog dela grada bivali ugroženi potencijalnom zarazom.

Neplanska izgradnja u protekle dve decenije dobila je široke razmere, a da pritom nije izgrađena odgovarajuća kišna i fekalna kanalizaciona mreža. Postojeća kanalizacija stoga nije mogla da prihvati svu vodu koja se skuplja u najnižoj zoni ulice Vojvode Vlahovića.

Na radost žitelja tog dela Beograda, 1, avgusta je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacije“ počelo je sa izvođenjem radova na kanalizacionoj mreži kako bi se problem rešio.

Poplava u Vojvode Vlahovića

Alo / privatna arhiva

Poplava u Vojvode Vlahovića, Foto: Alo / privatna arhiva

- Sanirane su nepravilnosti u vezi sa postojećom kanalizacionom mrežom u cilju rešavanja posledica nakon obilnih padavina. Postavljeno je 537 metara cevi promera 400 i 130 metara cevi promera 250. Takođe su formirana 24 reviziona silaza na kišnoj kanalizaciji, a formirana su četiri reviziona silaza na fekalnoj kanalizaciji. Radilo se i na izradi veze na postojećoj kanalizaciji. Urađena su 32 slivnika, kao i slivničke veze, kao i četiri taložničke veze i četiri taložnika i jedna linijska rešetka sa vezama - kažu za „Alo!“ u „Vodovodu“ i dodaju da je kraj radova planiran za 28. oktobar.

 

- Nadam se da će vredeti ovo što je urađeno. Svaka kiša za nas je bila pakao. Ja ne vozim, tako da sa detetom svakog jutra idem preko bare do kolena, a neretko je nosim na leđima iako ima devet godina. Ne pitajte nas ništa! Trenutno zbog radova, nemamo ni autobus 26 L, ali sve ćemo izdržati, samo da se ovaj problem reši. Nadam se da će postavljeni šahtovi moći da prime svu količinu vode koja se kad je kiša sliva sa vrha naselja - kaže za „Alo!“ J. Ž., koja već pet godina živi u tom naselju.

 

 

Tagovi

Komentari (1)

Djordjiana

18.10.2018 11:00

Pozdrav za J.Ž. komšijama hvala na strpljenju,izdržali smo.Hvala svima koji su doveli do unapređenja naselja na ovaj način.