Nataša Tkač
Privatna arhiva
Atlas, operacija kolena

Alo / Vladimir Marković

Konzilijum: dr Nikola Bogosavljević i dr Gordan Gavrilović  Foto: Alo / Vladimir Marković

Konzilijum lekara, na osnovu medicinske dokumentacije i stručne procene konkretnih slučajeva, kao najadekvatniji izabrao je slučaj Nataše Tkač, koja je iz Zemuna.

- Ova žena izabrana je iz više razloga. Ona je pre nekoliko godina zadobila povredu kolena, usled koje su nastali povreda i ruptura meniskusa i slobodno zglobno telo unutar kolena. Nakon toga lečena je konzervativno, što nije donosilo rezultate. Ona u svakom smislu odgovara ovoj proceduri. Ova pacijentkinja je mlada, nema degenerativne promene, nije joj potreban neki veći zahvat, a s druge strane, kvalitet života joj je ugrožen zbog ovog problema - obrazložili su nam odluku konzilijuma dr Gordan Gavrilović, specijalista, i dr Nikola Bogosavljević, specijalizant ortopedije s traumatologijom.

Nataša Tkač

Privatna arhiva

Nataša Tkač, Foto: Privatna arhiva

Nakon konziijuma, obavestili smo Natašu Tkač da je izabrana. Kako nam je rekla, slučajno je saznala za našu akciju.

- Ne mogu vam opisati koliko ste me obradovali! Bila sam očajna, od nekoga ko je bio veoma aktivan, zdrav, odjednom ne mogu da se krećem, ceo moj život se promenio. Dugo sam čekala na odluku lekara, niko mi sa sigurnošću nije rekao da će vežbe koje sam do tada radila dati rezultate. Prijatelj mi je pokazao akciju u „Alo!“ novinama, ali moram da priznam da nisam baš verovala da će mene izabrati. Iznenađena sam i presrećna - rekla nam je Nataša kada smo je pozvali i obavestili da je baš ona izabrana.

U narednom periodu Nataša će biti operisana, nakon čega će uslediti fizikalna terapija u trajanju od oko mesec dana. Po završetku ovog procesa, njen život će moći da se vrati u normalu, a sa čitaocima „Alo!“ novina podeliće svoje iskustvo.

Atlas, operacija kolena

Alo / Vladimir Marković

Dokumentacija Nataše Tkač  Foto: Alo / Vladimir Marković