Prihvatilište za odrasla i stara lica
Alo / Vladimir Marković
Prihvatilište za odrasla i stara lica

Alo / Vladimir Marković

Prihvatilište za odrasla i stara lica, Foto: Alo / Vladimir Marković

Sa dolaskom hladnijih dana, zaposleni u prihvatilištu očekuju povećan broj korisnika, a samim tim, potrebe za toplom odećom i obućom su veće.

Kako kažu u ovoj instituciji, hrane, lekova, sredstava za higijenu i pelena ima dovoljno.

- Mnogi dolaze kod nas na obrok ili da se okupaju, takozvani "prolaznici", pa su nam odeća i obuća najpotrebniji. Zaista nam dosta donose ljudi, a javile su se i određene organizacije koje prikupljaju garderobu za nas. Ono što našim korisnicima takođe znači su i posete kulturno-umetničkih društava - priča direktorka Prihvatilišta Nevenka Nikić Simatković.

Nevenka Nikić Simatković

Alo / Vladimir Marković

Nevenka Nikić Simatković, Foto: Alo / Vladimir Marković

U prihvatlištu, osim onog najosnovnijeg, korisnici dobijaju i mogućnost da prisustvuju radionicama slikanja i pevanja. Igra se šah, a postoji i biblioteka.

- U Prihvatilište dolaze i beskućnici koji su navikli na život na ulici i ne žele da ga menjaju. Primamo i psihički izmenjene osobe, psihički zaostale, osobe zavisne od psihoaktivnih supstanci, kocke, alkohola, ali i osobe sa oštećenim sluhom i vidom... Trudimo se koliko god možemo, nikoga ne vraćamo sa ulice, radimo u tri smene - rekla je ranije za "Alo!" dirtektorka.

Ova ustanova uskoro će dobiti i novi sajt, na kojem će oni koji žele da pomognu, moći da dobiju sve potrebne informacije. Do tada, mogu da se obrate i na telefon 011/2466-996.