KAKVI GENIJALCI! N1 objavio tekst o zagađenju Dunava, Vesić Kolumbu poželeo dobro jutro: Objasnio ko je kriv

Problem će uskoro biti rešen

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nakon što se u opozicionom mediju N1 pojavila informacija o zagađenosti Dunava, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić oštro je reagovao na te navode. On je podsetio koliki je posao u pitanju, te da zahteva vreme i novac. Ne samo da je najavio izgradnju prve fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, već je istakao kakvo je stanje zatečeno 2014. godine sa promenom vlasti, po ovom pitanju.

- Kada smo pobedili na izborima 2014. godine u Beogradu nismo zatekli nijedan jedini plan o izgradnji fabrika za preradu otpadnih voda. Ne samo da nije bilo planova nego nije bilo i urbanističkih planova koji bi stvorili pretpostavku za izgradnju fabrika. A da izgradimo pet neophodnih fabrika, od koji je najveća Veliko selo koja pokriva podučje na kome živi oko 1,5 miliona ljudi, treba nam oko milijardu evra. Ali zato je Đilas jedno pola milijarde evra potrošio na most na Adi i zadužio Beograd za 1,2 milijarde evra. Nije mu palo napamet da se bavi otpadnim vodama jer to narod ne vidi, pa nije mogao da ima političku korist od toga. To se zove estradno vođenje politike - komenatarisao je on.

Celu reakciju zamenika gradonačelnika Vesića pročitajte u redovima ispod:

- Otkriše genijalci kako je Dunav zagađen fekalijama. Pa naravno da jeste kada u ovoj zemlji nikada, nijedna vlast nije pokušala da izgradi jednu fabriku za preradu otpadnih voda. Nisu o tome čak ni razmišljali. I zato se Dunav, a i Sava kao i svaka druga naša reka pune fekalijama ne samo u Beogradu već i u svim drugim gradovima koji se nalaze na obalama. 

Protiv Đilasovog saradnika postupak zbog zloupotreba s javnim nabavkama Zelenović uskoro peva pred tužiocem!

Razlika je u tome što je Beograd najveći, pa samim tim posle Beograda Dunav je najzagađeniji.

Samo u Beogradu imamo direktnih preko 120 ispusta kanalizacije u Dunav i oko 100 ispusta u Savu. Trećina grada nema kanalizaciju, ali još je veći problem što otpadne vode iz postojeće kanalizacije odlaze direktno u naše reke. Kada smo pobedili na izborima 2014. godine u Beogradu nismo zatekli nijedan jedini plan o izgradnji fabrika za preradu otpadnih voda. Ne samo da nije bilo planova nego nije bilo i urbanističkih planova koji bi stvorili pretpostavku za izgradnju fabrika. A da izgradimo pet neophodnih fabrika, od koji je najveća Veliko selo koja pokriva podučje na kome živi oko 1,5 miliona ljudi, treba nam oko milijardu evra. Ali zato je Đilas jedno pola milijarde evra potrošio na most na Adi i zadužio Beograd za 1,2 milijarde evra. Nije mu palo napamet da se bavi otpadnim vodama jer to narod ne vidi, pa nije mogao da ima političku korist od toga. To se zove estradno vođenje politike.

Sergej poručio Vučiću: Završićeš kao Gadafi! Predsednik Srbije odlučio da odgovori Trifunoviću - Svi ustali i krenuli napolje...

AUTOR: Alo!; DATUM I VREME: 11.08.2019. 14:36 "Pravi je gospodin". Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije, a na samom kraju usledio je pravi šok. Nakon što je predsednik odgovorio na sva novinarska pitanja, novinarka TV Pink Gordana Uzelac prenela je predsedniku da se ispred zgrade Predsedništva nalazi lider PSG Sergej Trifunović koji poručuje predsedniku Vučiću da će završiti kao Gadafi.

Za razliku od njega mi smo, g. Mali i ja, od 2014. godine radili na ovom problemu, iako ne donosi političke poene, i stvorili pretpostavke da se započne izgradnja prve fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu. Prvu fazu, vrednu 285 miliona evra, koju grade kineska kompanija CMEK i francuska kompanija Veolija platiće Vlada Republike Srbije kao pomoć Beogradu. Izgradnju počinjemo na jesen ove godine, jer je potpisan ugovor. Potom sledi druga faza, jer kompletna fabrika će koštati oko 600 miliona evra. U međuvremenu projektujemo drugu fabriku za preradu otpadnih voda u Batajnici, a sa nekoliko banaka pregovaramo o projektovanju i izgradnji treće fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici. Sledeće godine počinje izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava za koju Grad Beograd uzima kredit od 35 miliona evra od Evropske investicione banke, a sami ćemo platiti 13 miliona evra. U okviru projekta izgradnje kanalizacije predviđena je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, jednog od više desetina koje ćemo da izgradimo po čitavom Beogradu.

ALO.RS PAPARACO! BOŠKO OBRADOVIĆ SE BRČKA U KOTORU Društvo mu pravi Julija, dugonoga lepotica, druga žena lidera Dveri! (FOTO)

Predsednik Vučić je najavio da će Vlada Republike Srbije u okviru novog nacionalnog investicionog plana pomoći izgradnju kanalizacije ne samo u Beogradu, pa očekujemo da ćemo neke od ovih projekata finansirati na ovaj način. Tako se ponaša odgovorna vlast koja ne razmišlja samo o svom rejtingu već o realnim potrebama građana. Ne kao naši prethodnici koje otpadne vode nisu intersovale.

"MARSOVAC" PREDVODIO ĐILASOVE PROTESTE! Srđan Marković hteo da ide na Crvenu planetu da uzgaja pečurke! (HIT VIDEO)

Istine radi, treba reći ni da Evropska unija koja veoma dobro zna kakav je problem zagađenje Dunava, jer je Srbija jedina zemlja koja nije članica Unije a koja se nalazi na ovoj reci, nije pokazala bilo kakvo interesovanje da pomogne Srbiji da reši ovaj problem. A zagađenje Dunava nije samo srpski problem već i evropski. Izgleda da će Srbija sama morati da rešava ovaj problem i mi to treba da uradimo zbog nas, ali te packe poput ove da zagađujemo Dunav, a pri tom nam se ne nudi ni evro pomoći da rešimo problem, nisu nimalo korektne - napisao je Vesić.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi