Skuter, pljačka
Alo

 

Skuter, pljačka

Alo

Skuter, pljačka, Foto: Alo

* Lopov na skuteru iskoristio je jutarnji špic da opljačka vozača

* Muškarac na skuteru, bez registarskih oznaka

* Čoveku kojem je bio otvoren prozor sa sedišta zgrabio torbicu

Vrućine koje su prethodnih sedmica pogodile našu zemlju zadale su velike muke građanima, prvenstveno zdravstvene, a pojedincima su, uslovno rečeno, zavukle i ruku u džep. Na prestoničkim ulicama, naime, zabeleženi su slučajevi ataka lopova na skuterima, koji vrebaju uspavane vozače i pelješe ih kroz prozor.

Jedna takva nemila situacija dogodila se početkom sedmice na Bulevaru kralja Aleksandra. Lopov na skuteru iskoristio je jutarnji špic da opljačka vozača koji nema klimu i čiji su prozori bili otvoreni.

Skuter, pljačka

Alo

Skuter, pljačka, Foto: Alo

 

- Stajao sam zaglavljen u gužvi i ugledao muškarca na skuteru, bez registarskih oznaka, kako se provlači između vozila. Ništa mi nije delovalo sumnjivo, jer motociklisti to inače rade. Međutim, ovaj je odjednom ukočio nekih pet metara od mene i čoveku kojem je bio otvoren prozor sa sedišta zgrabio torbicu i pobegao - svedoči za „Alo!“ Beograđanin koji je želeo da ostane anoniman.

Iako je nekoliko sugrađana reagovalo, lopova na dvotočkašu nisu mogli da stignu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Vozač je odmah izleteo iz auta, a za njim i nas nekoliko. Međutim, kradljivac je iskoristio kolaps, provukao se između vozila i odjurio s torbicom - kaže naš sagovornik.

On dodaje da se sve odigralo oko 9 sati ujutru, kada se na mnogim mestima u prestonici stvaraju saobraćajne gužve.

- Jutarnje i popodnevne gužve idealne su za takve lopove. Mogu da biraju gde će da udare. Kolaps bude i u centru i u Novom Beogradu. To je sekund, bukvalno. Prođe, snimi torbu, zgrabi je i odjuri - zabrinut je naš sugrađanin.

Skuter, pljačka

Alo

Skuter, pljačka, Foto: Alo

 

Kako saznajemo u policiji, do sada nisu stizale prijave građana o ovakvim krađama. Istovremeno, nadležni apeluju na sve da ukoliko im se tako nešto dogodi odmah obaveste MUP.

- Savet je da oštećeni odmah odu u najbližu stanicu policije i prijave krađu - kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Naravno, najbolje je preventivno delovati, pa se savetuje da vredne stvari ne držite na sedištu pored otvorenog prozora.

Kradu i „trkači“

Kao što je „Alo!“ ranije pisao, lopovi koriste saobraćajne gužve kako bi pljačkali vozače na sve moguće načine. Proteklih godina prijavljeno je na desetine slučajeva u kojima su prestupnici otvarali vrata dok bi vozilo stajalo u gužvi ili na semaforu i krali torbe i mobilne telefone sa sedište i bežali.