REAGOVAĆE I KOMUNALNA! Ko u autobusima na ovim vrućinama ne bude imao klimu, biće žestoko kažnjen

Tokom današnjeg dana u kontrolu rada klima-uređaja u autobusima biće uključeno i pet patrola Komunalne milicije.

gradski prevoz
gradski prevoz, Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

– Očekujemo i tražimo od prevoznika da preuzmu svoj deo odgovornosti prema bezbednosti i zdravlju građana Beograda, kao i da ovih dana ispune najosnovnije obaveze iz ugovora koji imaju sa Gradom Beogradom. Obaveze su sledeće: da su im vozila kojim prevoze putnike tehnički ispravna, da su rashlađena i čista. Podrazumeva se da vozila treba da stižu po redu vožnje, kako putnici ne bi bili dodatno izloženi suncu, posebno ako znamo da nemaju sva stajališta nadstrešnice i da ne postoji svugde prirodni hlad gde bi građani mogli da se sklone dok čekaju svoj prevoz. Kontrole će trajati do kraja avgusta, a po potrebi će se nastaviti i u septembru ako to budu zahtevali nepovoljni vremenski uslovi – izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

VESIĆ ZAGRMEO "Bastaću neće pomoći ni N1, ni Ćulibrk, ni Slobodna Evropa, ni Danas" (FOTO)

Prema njegovim rečima, tokom današnjeg dana u kontrolu rada klima-uređaja u autobusima biće uključeno i pet patrola Komunalne milicije.

On je dodao da, u slučaju nepoštovanja ugovornih odredbi, Sekretarijat za javni prevoz sprovodi postupak naplate ugovornih kazni i o tome obaveštava prevoznika.

 

– Posebno obaveštavamo sve prevoznike da će se tokom narednih dana redovno vršiti kontrola ispravnosti i funkcionalnosti rashladnih uređaja u vozilima kako bi putnicima bio omogućen što kvalitetniji prevoz. Ukoliko dođe do nepoštovanja obaveza, preduzimaće se kaznene mere u skladu sa ugovornim obavezama – istakao je Vasiljević.

Prevoz vrućina gradski autobus gsp
Prevoz vrućina gradski autobus gsp, Foto: Dejan Briza

 

Tokom jula kontrolisano je 712 vozila, utvrđeno 210 nepravilnosti, a ugovorna kazna bila je u ukupnom iznosu od 4.200.000 dinara. Od 1. do 11. avgusta kontrolisana su 242 vozila, utvrđeno je 60 nepravilnosti, a kazna je 1.200.000 dinara. Samo tokom proteklog vikenda kontrolisano je 71 vozilo i naplaćena ugovorna kazna od 500.000 dinara.

Bonus video: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi