Autobus, kontrola, bus plus
Alo!/ Masanori Jošida
Autobus, kontrola, bus plus

Alo!/ Masanori Jošida

Autobus, kontrola, bus plus, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Kineska kompanija "Hajger" saopštila je danas da će doći do kašnjenja u isporuci jednog dela ugovorenih gradskih autobusa 

* Zbog toga je upućeno izvinjenje Beograđanima

* Do kašnjenja je, kako je saopštila kompanija, došlo jer su zbog primene novih ekoloških standarda u EU, proizvođači motora kasnili s početkom proizvodnje najnovijih "EURO 6 step D motora", odnosno zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište

"Proizvođači dizel motora imali su ograničen rok do 1. septembra ove godine za prilagođavanje proizvodnje najnovijim normativima ''EURO 6'' što je dovelo do kašnjenja u isporuci motora", kaže u saopštenju predstavnik kompanije Hajger u Srbiji Aleksandar Tomašević.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se navodi da je u prvom "lotu" kompanija na vreme isporučila prvih 30 autobusa izrađenih sa motorima po najnovijem standardu "EURO 6 Step D".

Pročitajte još:

 

Iako "Hajger" neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporuceni GSP Beogradu najkasnije do 30. novembra.

Kompanija navodi da je uložila maksimalne napore da do kašnjenja ne dođe, ali da na otežane faktore nije mogla da utiče.

"Iako je kašnjenje nastalo iz objektivnih razloga, kompanija ''Hajger'' će poštovati sve principe korektnog poslovnog odnosa u skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa firmom GSP Beograd i Gradom Beogradom", stoji u saopštenju.

"Želimo da nađemo način i građanima Beograda nadoknadimo štetu koja je nastala usled kašnjenja, i da pokažemo da Grad, bez obzira na sve probleme koji mogu da se jave na tržištu uvek moze racunati na ''Hajger'' kao profesionalnog i odgovornog kooperanta", naveo je Aleksandar Tomasević.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata