Gužve u Beogradu
Printscreen: Twitter
Gužve u Beogradu, Foto: Printscreen: Twitter

Poslednji radni dan u nedelji i sneg koji pada skoro tokom celog dana doveli su do stvaranja velikih gužvi širom grada, zbog čega prestonica pliva u automobilima koji su bukvalno poređani branik do branika.

- U celom gradu je pojačana frekvencija saobraćaja - rekli su iz Beogradskog taksija.

 

Pročitajte još:

 

Takođe, saobraćaj je usporen i zbog snežnog pokrivača koji je već uveliko krenuo da se formira na zelenim površinama, ali i čineći ulice klizave i opasnije za vožnju.

- Već 20 minuta čekam taksi. Po ovakvom vremenu i haosu u gradu nemoguće ga je dobiti - žale se mnogi sugrađani.

Usporena vožnja i dugačke kolone su i na Autokomandi, prema stadionu "Rajko Mitić", kao i na spuštanju za autoput i prema Hramu Svetog Save.

 

Ništa bolja situacija nije ni u Takovskoj ulici, prema Narodnoj skupštini, u Ulici kneza Miloša, Bulevaru despota Stefana, Jurija Gagarina i na Trgu Nikole Pašića.

Gužve su i na kružnom toku Slavija, u Nemanjinoj ulici, Savskom trgu i u Bulevaru Mihajla Pupina gde su kolone od kružnog toka pa sve do Brankovog mosta.

O totalnom haosu u prestonici ove večeri svedoče mnogobrojne ispovesti naših sugrađana na društvenim mrežama.

Gužve na mostovima, Foto: Printscreen: Kamere Naxi Radio

- Od Bloka 61 do centra grada sam putovala sat i po, a inače mi treba ne više od 40 minuta. Saobraćaj od "Sava centra" do Ušća jednostavno stoji, dok se preko Brankovog mosta vozila kreću, ali veoma usporeno. U problemu su i pešaci jer su trotoari klizavi - rekla nam je mlada sugrađanka koja je krenula na posao.

 

Takođe, mnogi građani se žale na duga čekanja autobusa koji se otežano kreću gradom zbog snega.

- Otežano se odvija saobraćaj u gradu, takođe, neke linije kao što je 304 su skraćene zbog snežnih padavina - rekli su iz GSP-a.