Goran Vesić
Tanjug
Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

Vesić je kazao da ga "uopšte ne iznenađuju sramotne optužbe upućene na račun našeg predsednika".

Aleksandar Vučić i Čepurin

Tanjug/Dimitrije Goll 7.06.2018.

"Potpuni je idiotizam optuživati Aleksandra Vučića da je neko ko zagovara zamrznuti konflikt, jer upravo predsednik Srbije sve vreme se zalaže za smirivanje tenzija, za suživot, dogovor Srba i Albanaca. Tačnije, Aleksandar Vučić je jedini koji sve vreme traži kompromis, ali naravno kompromis koji nije na štetu naseg naroda", naveo je Vesić.

On je rekao da ga "ne čudi ovaj napad britanskog novinara na predsednika Vučića".

"Nije to prvi put da se gnusno laže i da se napada naš predsednik. Nažalost, nije ovo ni poslednji napad. Naprotiv, biće ih sve više i u narednim danima i mesecima, jer će albanski lobi, koji nažalost ima jako uporište i u delu ovdašnje opozicije, sledećih meseci pokusati na svaki način da ruši Vučića i da oslabi njegovu pregovaračku poziciju, jer su svesni da je upravo Vučić jedini zaštitnik interesa našeg naroda", zaključio je Vesić.

Aleksandar Vučić, Metju Palmer

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Britanski besplatni list "Siti A.M." namenjen poslovnim ljudima, koji se distribuira na području Londona, objavio je članak Maršala koji tvrdi da je "dve decenije nakon ulaska 50.000 pripadnika NATO trupa na Kosovo, ovaj region na istočnom pragu EU i dalje potencijalno bure baruta".

"Danas, bivši ultranacionalista, predsednik Aleksandar Vučić daje nade onima koji su za tvrdu liniju i žele da ''zamrznu'' pitanje Kosova u nadi da će EU na kraju propasti, NATO se raspasti, a Rusija priteći u pomoć i potpomognuti njihove srušene snove o ''Velikoj Srbiji''", piše Maršal.