Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Alo!

Goran Vesić, Foto: Alo!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković primili su danas u Starom dvoru gradonačelnika Linca Klausa Lugera, s kojim su razgovarali o unapređenju saradnje dva grada.

Razgovaralo se o uspostavljanju saradnje Grada Linca i Gradske opštine Vračar u oblasti kulture, razmene studenata i iskustava u radu, što će biti konkretizovano potpisivanjem sporazuma, saopštio je Beoinfo.

"To je još jedan dokaz o sve boljoj saradnji Austrije i Srbije, ali i gradova dve zemlje", istakao je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković.

Kosovo je kamen spoticanja, neće ga prepustiti bez borbe - 2 velike sile kreću u rat bez milosti!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 22.09.2019. 15:35 - 22.09.2019. 15:49 Zaratili ambasadori! Priština, Foto: EPA Nedavno reagovanje ruskog Ministarstva spoljnih poslova na izjavu ambasadora SAD u Srbiji o odličnim srpsko-američkim odnosima ukazuje da Moskva neće prepustiti poslednje ostatke uticaja na Balkanu bez borbe, što će nesumnjivo biti viđeno kao preteći tamni oblak nad lokalnim akterima u regionu, ocenjuje Jovan Kovačić u autorskom tekstu za Nju Jurop (New Europe).

On je podsetio da već postoji višedecenijska saradnja Grada Beograda i Grada Beča.

"Beograd i Beč imaju sestrinsku saradnju više decenija. Grad Beč ima svoju kancelariju u glavnom gradu Srbije i poznato je da sa prestonicom Austrije imamo veoma razvijenu saradnju u oblasti kulture, socijalnog stanovanja i organizacije lokalne samouprave. S obzirom na bliskost Austrije i Srbije, prirodno je da i drugi gradovi Austrije sarađuju sa našim gradovima u Srbiji, kao i sa beogradskim opštinama", naveo je Marković.

NAJAVLJENA JOŠ JEDNA AKCIJA Grad Beograd planira stvaranje Legata srpskih pisaca!

On je ponovio da mu je drago što je gradonačelnik Linca došao u Beograd i izrazio želju da sarađuje sa nekom od beogradskih opština.

"Nadam se da ćemo na taj način dodatno učvrstiti saradnju dve države i naroda. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja da je gradonačelnik Linca izjavio da mu je utisak da se Beograd ubrzano razvija u moderan evropski grad", zaključio je Marković.

Pročitajte još:

Gradonačelnik Linca Klaus Luger je izrazio zadovoljstvo posetom Beogradu. Istakao je da je fokusiran na produbljivanje saradnje sa Beogradom u više oblasti.

"U Lincu živi 10.000 Srba zbog čega je potrebno dodatno produbljivanje kulturne saradnje. Trudimo se da je inteziviramo, i vrlo smo otvoreni za taj proces", naveo je Luger.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina