Bulevar kralja Aleksandra
Printscreen/Youtube
Bulevar kralja Aleksandra, Foto: Printscreen/Youtube

Povodom smrada koji se poslednjih dana oseća u mnogim delovima prestonice, oglasio se i Zavod za javno zdravlje grada Beograda.

- U vreme trajanja talasa vrućine, posebno kada se oni jave u prvoj dekadi avgusta, građani se javljaju i pitaju za njihovo poreklo. Ima nekoliko razloga za njihovu pojavu, a izvori su različiti: konkretno tokom trajanja vrelih talasa u poslednjih više od sedam dana, sa stalnim porastom temperature, i dužim periodom bez padavina, došlo je do povlačenja vode reka Sava i Dunav u pojedinim delovima njihovog toka, što je doprinelo da deo obale, a posebno oni delovi gde se ulivaju kanalizacioni delovi iz kolektora isparavaju u vazduh okoline. Vetrovi doprinose prenošenju neprijatnih mirisa od isparavanja organskih materija fekalnog i drugog priobalnog nanosa.

BEOGRAD NASTAVLJA SA UVOĐENJEM REDA! Uklonjeni bespravni objekti u Resavskoj i Višegradskoj ulici

KNEZ MIHAILOVA ULICA RASKOPANA TOKOM NOĆI Vlasnici lokala dizali KOCKE i postavljali nelegalne kablove!

Pored ovoga, na široj teritoriji grada nalaze se mnogobrojna poljoprivredna dobra (sa ekstenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom), na kojima se primenjuju mere đubrenja zemljišta u cilju obogaćivanja. Uglavnom se radi o prirodnim đubrivima koja posuta na velikim površinama takođe isparavaju na izuzetno visokim temperaturama i to su te neprijatne "mirisne" materije (tzv. lako isparljive). Ne treba zanemariti ni centralne zone (urbane) gde se prolaskom pojedinim delovima može u određenom periodu osetiti i neprijatan miris urina.

"GLUMI HUMANOST, A UCENJUJE GRAĐEVINCE" Investitori optužuju vlasnika "Elita gradnje" Vojkana Krstića

Važno je obavestiti stanovništvo da iako neprijatnog mirisa, to nisu materije koje potiču iz prljavih tehnoloških procesa, niti se radi o toksičnim gasovima. Remeti se komfor stanovanja i boravak u spoljnoj sredini. Trajanje je ograničeno i sa promenom meteoroloških prilika doći će do nestanka ovih neprijatnih "mirisa".

ROK JE 60 DANA! Menja se Statut Beograda, evo šta donose promene!

Zove se po našem velikom ratnom heroju koji je poginuo iznad rodnog Valjeva!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 03.08.2019. 15:10 - 03.08.2019. 15:25 U okviru obeležavanja Dana avijacije danas je na vojnom aerodromu u Batajnici svečano otkrivana tabla sa njegovim novim nazivom - "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

Svakako da će sa klimatskim promenama i meteorološkim prilikama koje se prate biti potrebno pripremati se i preduzimati mere za adaptaciju u ovakvim situacijama", saopštili su iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, a preneo je Beokom servis.

BIĆE OPASNIH KAZNI, PREVOZNICI UPOZORENI?! U osam od 76 vozila javnog prevoza juče nije radila klima!

VESIĆ ODBRUSIO ŽESTOKO Očekujem da se javi Đilas, sa mora, preko svojih dežurnih idiota Bastaća i Jovanovića i optuži Dikona i Bajića kako ne znaju da vajaju! (FOTO)

ZAVRŠETAK DO SRETENJA! Počinje rekonstrukcija Savskog trga! (FOTO)

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!