Uručene nagrade Grada Beograda za 2018.
Grad Beograd
Uručene nagrade Grada Beograda za 2018.

Grad Beograd

Uručene nagrade Grada Beograda za 2018., Foto: Grad Beograd

Na svečanosti u Starom dvoru gradonačelnik Zoran Radojičić istakao je da nas „Dani Beograda“ podsećaju na važne datume iz istorije prestonice.

- Pre nešto više od 150 godina knez Mihailo Obrenović je na Kalemegdanu dobio ključeve grada, čime je okončano ropstvo pod Turcima. Beograd je danas moderan i slobodarski grad, uprkos činjenici da je u periodu nakon oslobađanja od Turaka preživeo svetske ratove, bombardovanja i druge nedaće - rekao je Radojičić.

Pročitajte još:

Komisija za dodelu Nagrade grada Beograda i ove godine bila je sastavljena od najeminentnijih stručnjaka, koji su obavili izuzetno odgovoran posao. Nagrade su dodeljene u 12 oblasti, odnosno u 17 kategorija, uz nagrade za stvaralaštvo mladih, kao i specijalne nagrade „Svetislav Stojanović”.

- Zahvaljujem svim članovima komisije jer su imali težak posao prilikom izbora najboljih među najboljima. Činjenica da je njihov zadatak bio težak za nas je dobra jer potvrđuje da smo imali puno uspešnih i kreativnih projekata. Izuzetno mi je drago što u ime Beograđana, Gradske uprave i svoje ime mogu da zahvalim svim dobitnicima na sjajnim stvarima koje su uradili - zaključio je gradonačelnik.

Nagrada je, između ostalih, dodeljena i autorima projekta „Eko-kviz“ sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem na čelu. On je u ime JKP „Gradska čistoća“ primio nagradu iz oblasti zaštite životne sredine.

“Eko kviz” je uspešno realizovano takmičenje učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola o značaju zaštite životne sredine, ekologije i reciklaže.