MINISTAR MALI OTVORIO PRIHVATILIŠTE ZA DECU BEOGRADA "Drago mi je što smo uspeli da obezbedimo prave uslove"

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali prisustvovao je svečanom otvaranju Prihvatilišta za decu Beograda, koje je od danas na novoj adresi, u Živka Davidovića broj 64. Ministar je istakao da je ponosan na to što je projekat koji je inicirao i započeo 2015. godine realizovan, jer će najugroženija deca na raspolaganju imati odlične uslove.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

On je naveo da je novi objekat zajednički projekat Vlade Republike Srbije i Grada Beograda.

„Neizmerno sam srećan i ponosan što smo se ovde okupili, ne postoji lepši i bolji poklon za 61. rođendan Prihvatilišta i drago mi je što smo ispunili obećanje, obezbedili najkvalitetnije, najbolje uslove u ovom delu Evrope, da pomognemo svoj deci kojoj je pomoć najpotrebnija, da u okruženju koje je najbolje za njih dobiju podršku i prvu pomoć“, rekao je Mali.

Ministar ističe da je ponosan što je od početka bio uključen u njegovu realizaciju. On je podsetio da je prethodni objekat imao svega 250 kvadrata, ali u potpunosti neuslovnih, i istakao da to nije bila prava slika Beograda, zbog čega je to trebalo promeniti.

„Drago mi je što smo deci uspeli da obezbedimo prave uslove, a građanima Beograda da pokažemo šta nam je prioritet. I 2014. godine, kada smo od prethodne vlasti nasledili ogromne dugove, grad koji je bio pred bankrotom, uspeli smo da konsolidujemo javne finansije i građani sada vide rezultat. Kada imate novac u kasi, onda možete da izdvajate, pogotovo u objekte koji su za javne namene, za one kojima su naša pomoć i naša briga najpotrebniji, a to su upravo deca“, istakao je Mali.

Ministar finansija se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji projekta i istakao da je za sve njih najveća nagrada kada vide nasmejana lica dece, koja su bila ozarena kada su upaljene svećice na rođendanskoj torti Prihvatilišta i kada su videli objekat koji je u potpunosti uređen i od sutra otvoren za njih.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da projekat novog Prihvatilišta za decu pokazuje kako zajedno Republika Srbija i Grad Beograd mogu da unapređuju život u prestonici, posebno kada je reč o najugroženijim kategorijama stanovništva, naročito deci. On je kazao da je zajedno u ovu instituciju uloženo više od milion evra, odnosno oko 120 miliona dinara, i zahvalio ministru Malom što je inicirao ovaj projekat.

Svečanom otvaranju Prihvatilišta prisustvovao je i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je naveo da je ovim pokazana društvena odgovornost u zbrinjavanju dece koja nemaju svoj dom. On je najavio da će ove godine novim zakonom i zaštitnikom dece biti obeleženo 30 godina od donošenja Konvencije UN o pravima deteta.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Deca i direktorka Prihvatilišta Danijela Stajković su ovom prilikom uručili simbolične ključeve Prihvatilišta ministru finansija Siniši Malom, zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i sekretarki za socijalnu zaštitu Nataši Stanisavljević, nakon čega je posađena jelka – „drvo budućnosti“.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Prihvatilište za decu i mlade je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. Za 60 godina rada, zbrinuto je oko 70.000 dece.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Svetigora
  25/02/2019 - 21:04
  Prihvatilišta moraju biti dobro opremljena, kako bi se bar malo ublažio težak život ove dece.
 • Korisnik: Milan
  25/02/2019 - 20:04
  Prihvatilište je otvoreno, ispunjeno je obećanje, obezbedjeni su najkvalitetniji i najbolji uslovi u ovom delu Evrope za decu kojoj je pomoć najpotrebnija!
 • Korisnik: Slavica
  25/02/2019 - 19:00
  Srecan rodjendan, sva deca zasluzuju najbolje uslove i najlepsi osmeh.
 • Korisnik: Slavica
  25/02/2019 - 18:57
  Kao i uvek ministar i bivsi gradonacelnik ispuni sve sto obeca, sve sto je u njegovim rukama to se i odradi do kraja, za svaku pohvalu.
 • Korisnik: Viktor
  25/02/2019 - 18:51
  Ovo su projekti koji znače, svaka realizacija donosi osmehe i zadovoljstvo građana.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi